Maze: Težko je, ko te trenira partner

Gazzetta dello Sport piše, da je dobitnica dveh olimpijskih zlatih kolajn Mazejeva naredila prelom, vendar le profesionalnega. Razšla se je z vodjo ekipe in kondicijskim trenerjem Andreo Massijem.

Gazzetta dello Sport piše, da je dobitnica dveh olimpijskih zlatih kolajn Mazejeva naredila prelom, vendar le profesionalnega Foto: STA
Gazzetta dello Sport piše, da je dobitnica dveh olimpijskih zlatih kolajn Mazejeva naredila prelom, vendar le profesionalnega Foto: STA

LJUBLJANA > "Težko je, ko te trenira partner. To povzroča preveč napetosti in stresa. Zdaj bom šla na morje in bom premislila o svoji karieri," je povedala Mazejeva.

Mirno bi lahko odigrala glavni vlogi v kakem filmu

Milanski časnik piše, da bi lahko Mazejeva in Massi, če ne bi bila že junaka na snežnih strminah, mirno odigrala glavni vlogi v kakem filmu. Slovenska šampionka in njen italijanski partner nista igralca, a njuna igra vlog je izjemna. Kaže namreč, da obstajajo v umu športnice, kot je Tina, tudi drugi, bolj odločilni dejavniki kot le tehnika, moč in pogum.

Tina je talentirana športnica, a predvsem ženska s tisoč obrazi, so prepričani v časniku. Njen odnos z Massijem se je zdel v težavnem obdobju letošnje sezone pred olimpijskimi igrami v Sočiju zelo blizu poka, dve zlati kolajni v kavkaškem gorovju pa očitno nista zmanjšali napetosti med njima. Omenjal se je celo konec kariere.

“Nekaj se bo moralo spremeniti”

Na vprašanje, kakšni so njeni načrti, je Tina v pogovoru za Gazzetto dello Sport povedala, da za zdaj še ne ve in da za odločitev potrebuje nekaj dni. "A nekaj se bo moralo spremeniti. Trenutno sem po dolgi sezoni utrujena," je povedala in dodala, da bo na morju o vsem skupaj v miru premislila.

Tudi Massi je pritrdil, da so potrebne spremembe. "Če bomo nadaljevali v istem slogu, bomo pod vprašaj postavili zdravje. Moramo se odločiti, kaj narediti," je dejal. Priznal je, da je bil šestih letih, odkar so oblikovali ekipo Team to Amaze pogosto nesramen in neuvideven, a za zmagovanje in ohranjanje zmagovalne mentalitete je treba v športu po njegovih besedah ves čas delati več.

Že leta imata težaven in napet odnos

Mazejeva je zatrdila, da je njun odnos napet in težaven že leta, kar pušča posledice na zdravju in na ljudeh, ki ju obkrožajo. A ob tem je priznala, da Massiju dolguje zelo veliko. Poznata se 12 let in on jo je spremenil. Prej je bila lena, brez motivacije, z njim pa se je naučila, kaj pomeni resnični trening in kako si človek zastavi cilje.

Na vprašanje, če je moč združiti partnerstvo in profesionalno sodelovanje, je Massi odgovoril, da je njemu to uspevalo, Mazejevi pa mogoče niti ne. Večkrat ji je povedal, da je njen največji nasprotnik njeno duševno stanje. Smučanje je takšno kot vsi drugi športi. Če želiš uspeti, moraš slediti jasno začrtani poti. Tina ji je sledila in izkoristila svoj talent. A trenutno je v skupini preveč napetosti, je ugotavljal.

Mateja Svet Tinina vzornica

Mazejeva je povedala še, da se za dvema kolajnama skriva vseživljenjsko delo in veliko naporov z njene strani in s strani njene ekipe. Prav delo ekipe Team to Amaze v zadnjih letih je bilo ključno. Na vprašanje o vzornikih je odgovorila, da je bila to Mateja Svet. Po drugi strani pa se je zgledovala tudi po Albertu Tombi, največjemu zabavljaču med velikimi imeni zimskega športa.

Na vprašanje, kaj pomeni biti najboljša športnica v državi, je odgovorila, da želi biti dober zgled za vse mlade, ki se ukvarjajo s športom, in za vse športne navdušence. Priznava, da ni vedno dobre volje in nasmejana, a vedno želi biti zvesta temu, kar je. Vedno se želi izražati, kot se počuti. Vsi imamo napake, nihče ni popoln, še pravi.

Trenutno je v obdobju, ko še ni 100-odstotno prepričana, koliko ima še moči in energije za nadaljevanje na tej ravni. Najprej se mora spočiti ter napolniti z energijo.

STA


Najbolj brano