Massi: Nisem še rekel adijo

Andrea Massi, vodja ekipe najboljše slovenske alpske smučarke, je dejal, da bo odločitev, če bo še naprej sodeloval s Tino Maze, padla po koncu sezone. Massi je dejal, da bo to odvisno od pogojev, ki bo jih imel sam, ter od želje po nadaljevanju vrhunskih izidov.

Andrea Massi, vodja ekipe najboljše slovenske alpske smučarke, je dejal, da bo odločitev, če bo še naprej sodeloval s Tino Maze, padla po koncu sezone
Andrea Massi, vodja ekipe najboljše slovenske alpske smučarke, je dejal, da bo odločitev, če bo še naprej sodeloval s Tino Maze, padla po koncu sezone 

LENZERHEIDE > “O tem, ali bova še naprej sodelovala, se bova pogovorila in odločila po koncu sezone. Pomembno bo, kakšni bodo pogoji za moje delo v prihodnje. Po vseh teh letih in odrekanjih ter delu na visokih obratih je napočil čas, da se odločim, kako naprej. Drugi pomemben dejavnik pa bo, ali si vsi skupaj po vseh teh vrhunskih izidih, ki jih je dosegla Tina Maze , želimo nadaljevati na tej visoki ravni. Sam ne znam delati drugače,” je v današnjem pogovoru povedal Andrea Massi.

Tina lahko nadaljuje z vrhunskostjo tudi brez mene

Dodal je, da bi bila odločitev lahko tudi drugačna. “Lahko bi se sicer odločil drugače in malo špekuliral ter se imel dobro brez posebnega truda in naprezanj. Toda letvica je postavljena visoko. V prejšnji zimi smo nadgradili uspehe v svetovnem pokalu iz prejšnjih zim z osvojitvijo velikega kristalnega globusa in s številnimi drugimi dosežki, v tej pa je Tina osvojila dve zlati olimpijski medalji. Lahko bi se odločil drugače, za ležernost in se ne bi odpovedal veliki plači, vendar si želim, da ekipa nadaljuje z vrhunskimi izidi. Zavedam pa se tudi, da Tina Maze po vseh teh dosežkih ta trenutek težko najde motivacijo, obenem pa je jasno, da je izjemna smučarka in da lahko nadaljuje z vrhunskostjo tudi brez mene,” je povedal Massi. Mazejevo je danes spremljal na treningu slaloma na finalu svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju, kjer bosta v soboto in nedeljo na programu še zadnji dve tekmi sezone 20012/14, slalom in veleslalom.

Po spodrsljaju v smuku in tretjem mestu na četrtkovem superveleslalomu v Lenzerheideju je Massi z nekaterimi izjavami o morebitnem koncu sodelovanja s Korošico poskrbel za burne odmeve. “Sem načelen človek. Že pred časom sem dejal, da bom videl, kako se bodo stvari s Tino razvijale oziroma kako stresni bodo odnosi v ekipi. Prišel je trenutek, ko sem ugotovil, da ji lahko veliko več dam, če se umaknem, kot pa da vztrajam v njenem smučarskem oziroma športnem življenju. Je namreč tako velika športnica in šampionka, da mora imeti svobodo, da se v miru, po koncu sezone, sama odloči o nadaljnji karieri,” je za časnik Delo povedal Massi, ki ekipo Mazejeve vodi šest let.

“Očitno je prišel čas, ko je treba potegniti črto pod vsem”

“Vem, da je življenje s takšnim trenerjem, kot sem jaz, težko, ampak druge izbire nimam. Vem, da se je Tina letos spremenila, vendar jaz drugače ne znam delati. Velikokrat sva se sporekla, da bi jo motiviral, seveda z vsem spoštovanjem, ki ga imam do nje kot športnice. Očitno je prišel čas, ko je treba potegniti črto pod vsem. Tako kot se mora znati športnik umakniti, tako se mora znati tudi trener,” je Massi v pogovoru za Delo še dodatno začinil namige o koncu plodnega sodelovanja z Mazejevo.

A poznavalci ves čas opozarjajo, da je treba vse to vseeno jemati z malce rezerve. Ne nazadnje je tudi sam Massi za športni dnevnik Ekipa povedal: “Že kar nekaj časa premišljujem o tem, da bi zaključil zgodbo, a do končnega odgovora še nisem prišel. Nisem še rekel adijo, vendar se po koncu sezone lahko zgodi tudi to. Moram reči, da je bila Tina šokirana, ko sem ji pred dnevi to povedal, vendar ... Morda najdem rešitev in ostanem zaradi Tine.”

STA


Najbolj brano