Maria Höfl Riesch potrdila konec kariere

Trenutno ena najboljših smučark na svetu, Nemka Maria Höfl Riesch, je potrdila, da po 13 letih v svetovnem pokalu končuje športno pot. Novico je trikratna olimpijska prvakinja sporočila danes v Münchnu. “Tako sem se odločila,” je povedala tekmovalka in dodala, da ima v življenju dovolj poletij na snegu.

Trenutno ena najboljših smučark na svetu, Nemka Maria Höfl Riesch, je potrdila, da po 13 letih v svetovnem pokalu končuje športno pot Foto: Simon Maljevac
Trenutno ena najboljših smučark na svetu, Nemka Maria Höfl Riesch, je potrdila, da po 13 letih v svetovnem pokalu končuje športno pot Foto: Simon Maljevac

GARMISCH-PARTENKIRCHEN > “Ko v Nemčiji vsi uživajo v poletju, sem v Zermattu, na Novi Zelandiji, ali pa v Čilu in treniram,” je Nemka Maria Höfl Riesch že pred časom dala vedeti, da jo tovrstno življenje ne zanima več.

Devetindvajsetletna Riescheva, njen manager je slavni nogometaš Bayerna Franz Beckenbauer, je v sezoni 2010/11 osvojila trudi veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar štirikrat je v tem seštevku končala na drugem mestu, trikrat na tretjem. Blizu uspehu je bila tudi letos, a se je tik pred koncem sezone poškodovala.

Na olimpijskih igrah je Bavarka osvojila tri zlate in srebrno medaljo, a je morala igre leta 2006 zaradi poškodbe izpustiti. Dvakrat je postala svetovna prvakinja, skupaj pa ima s SP kar šest medalj. V svetovnem pokalu si je Nemka priborila 27 zmag in skupaj kar 81 uvrstitev na stopničke za najboljše.

Z zaskrbljenostjo so informacijo sprejeli tudi pri nemški smučarski zvezi, saj jim trenutno v ženski kategoriji primanjkuje odličnih tekmovalk. V naslednji sezoni, ki bo imela vrhunec februarja na svetovnem prvenstvu v ZDA, je njihovo glavno orožje zdaj Viktoria Rebensburg.

“Boljše tekmovalke od Marie ni. Ko je v startni hišici, je tam športnik, ki je zmožen nadčloveških dosežkov,” pa je o tekmovalki povedal prijatelj iz otroških dni in iz zdajšnje reprezentance Felix Neureuther.

STA


Najbolj brano