Madžarom tretji naslov svetovnih prvakov

Vaterpolisti Madžarske so tretjič v zgodovini, po zmagah leta 1973 in 2003, osvojili naslov svetovnih prvakov. V velikem finalu svetovnega prvenstva v Barceloni so z 8:7 (2:0, 1:2, 3:3, 2:2) premagali Črno goro. Pred tem je Hrvaška v tekmi za bron premagala Italijo z 10:8 (4:2,4:1,1:2,1:3).

Fotografija je simbolična Foto: Tomaz Primozic/Fpa
Fotografija je simbolična Foto: Tomaz Primozic/Fpa

BARCELONA > Madžarski vaterpolisti, rekorderji po številu olimpijskih naslovov, so po desetih letih vnovič postali svetovni prvaki, naslov pa so osvojili v istem bazenu, kot pred desetletjem. Za Črno goro, ki je imela v zadnjem napadu priložnost, da izenači in izsili podaljšek, pa je bilo tudi srebro zgodovinski uspeh.

Madžari so do zmage prišli po prepričljivi igri v uvodnem delu srečanja, ko so predvsem po zaslugi izredno razpoloženega vratarja Viktorja Nagya prišli do vodstva s 3:0. Črna gora je v nadaljevanju sicer večkrat izenačila, a na tekmi ni niti enkrat povedla.

Pri Madžarih je dvakrat zadel Denes Varga, pri Črni gori pa kar trikrat najboljši strelec prvenstva Aleksandar Ivović. V zadnjem napadu je Nagy ob pisku sirene ubranil strel Drašku Brguljanu, pred tem je odločilni gol za nove prvake dosegel Marton Sivos.

Tekmo je sodil slovenski sodnik Boris Margeta.

STA


Najbolj brano