Luka Koper Junior Open do 12 let: zmaga k sosedom

Končal se je eden najmočnejših teniških turnirjev v Evropi za mlade do 12 let, ki je v organizaciji Teniškega kluba Koper že šesto leto zapored potekal na igriščih ŠRC Bonifika.

Zmagovalca letošnjega turnirja: Hrvat  Duje Ajduković in Italijanka Elisabetta Cocciaretto  Foto: Tenis Klub Koper
Zmagovalca letošnjega turnirja: Hrvat Duje Ajduković in Italijanka Elisabetta Cocciaretto  Foto: Tenis Klub Koper

KOPER > Turnir je postregel z številnimi kakovostnimi dvoboji mladih teniških upov iz 21 držav, ki so se borili za pokale Luke Koper. Predvsem na zaključnih dvobojih se je na tribunah centralnega igrišča zbralo večje število gledalcev, ki so na zaključni slovesnosti zaploskali mladim teniškim adutom.

Letošnja zmagovalca sta Hrvat Duje Ajduković in Italijanka Elisabetta Cocciaretto. Prvi je v finalu brez posebnih težav gladko odpravil Nemca Svena Lemstro s 6:2 in 6:1, medtem ko se je morala Italijanka za zmago pošteno potruditi, saj je šele v tretjem nizu strla odpor odlične Ukrajinke Oleksane Oliynykove, ki tekmuje za Hrvaško. Slednja je v odločilnem nizu že vodila s 4:1, a je nato Italijanka najprej s preudarno in nato še agresivno igro rezultat obrnila v svojo prid in se veselila zmage. “Ta zmaga mi veliko pomeni, saj sem o turnirju slišala veliko lepega od starejših kolegic, ki so v Kopru že nastopale pred leti. Upam, da se bom lahko sem kmalu vrnila, da bi poskušala zmagati še na turnirju do 14 let,” je za PN povedala simpatična Elisabetta, ki trenira v mestecu Porto San Giorgio blizu Ancone, kjer si je leta 1998 na podobnem turnirju pot med teniško smetano utrla Koprčanka Andreja Klepač.

Duje Ajduković, zmagovalec pri dečkih, pa je povedal: “Zelo sem vesel, zmaga mi veliko pomeni, saj je turnir v Kopru eden najmočnejših v Evropi. Organizacija je bila na visokem nivoju in čestitam organizatorjem za vse, kar so za nas naredili na tem turnirju,” je povedal Hrvat.

Igri dvojic sta pripadli slovenskih tenisačem. Pri dečkih sta zmagala Jan Kupčič in Tim Tekavec, pri deklicah pa Eva Kalan in Pia Lovrič. V mešanih dvojicah je zmagal madžarski par Szabo-Nagy.

Številno primorsko zastopstvo se je odrezalo slabše kot lani, ko se je v finale prebila Lian Benedejčič (Koper). Tokrat več kot do drugega kroga, kamor sta se prebili Dan Slapnik Trošt (Maja) in Anja Čotar (Morje), ni šlo. Urška Frelih Uhelj (Morje) se je v paru z Borutom Šrajem (Maribor) prebila v polfinale mešanih dvojic.

“Rad bi se zahvalil svojim sodelavcem, še posebej pa zvestim pokroviteljem, brez katerih turnirja na tako visokem nivoju ne bi mogli izpeljati. Počitka bo malo, saj začenjamo priprave na nova mednarodna teniška dogodka. Prvi bo konec junija ITF Seniors Open za kategorije od 35 do 80 let,” je za konec dodal Aleksandar Živin, predsednik Teniškega kluba Koper. RM


Najbolj brano