Luka Božič osmi v Avstraliji

Na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Avstraliji so slovenski kajakaši in kanuisti tudi drugi dan uspešno opravili kvalifikacije. Luka Božič je bil osmi, Blaž Cof 19., Jakob Jeklin pa 12., vsi so si zagotovili napredovanje v polfinale.

Slovenskim kanuistom je po prvi vožnji kazalo še precej bolje, saj je bil Luka Božič najboljši kanuist v konkurenci mlajših članov Foto: Aleš Srnovršnik
Slovenskim kanuistom je po prvi vožnji kazalo še precej bolje, saj je bil Luka Božič najboljši kanuist v konkurenci mlajših članov Foto: Aleš Srnovršnik

SYDNEY > Slovenskim kanuistom je po prvi vožnji kazalo še precej bolje, saj je bil Luka Božič najboljši kanuist v konkurenci mlajših članov, Blaž Cof pa je zasedal 15. mesto. Tudi Jakob Jeklin med mladinci je bil uvrščen nekoliko višje kot ob koncu drugega tekmovalnega dne, na devetem mestu. "Prvi del je bil dober, moral sem le voziti nekoliko bolj okoli vrat, ker je na vodi malo prostora. Vožnja sicer še ni bila za finale, ampak za kvalifikacije je bila dovolj dobra. Ko si na vodi, proga niti ni zelo zahtevna, je lepa kvalifikacijska proga," je po tekmi povedal Luka Božič.

V konkurenci mlajših članov je veslal tudi Cof, ki je v obeh kvalifikacijskih vožnjah nabral po štiri kazenske sekunde. To ga je uvrstilo na 19. mesto. Najboljši je bil Argentinec Sebastian Rossi.

V konkurenci mladincev slovenske barve tokrat zastopa le Jeklin. Dobitnik brona z lanskega svetovnega prvenstva na Slovaškem je imel tako kot Cof nekaj težav s kazenskimi sekundami, v obeh vožnjah je imel po dva dotika, kar ga je na koncu kvalifikacij uvrstilo na 12. mesto. Kvalifikacije je najbolje opravil Irec Liam Jegou.

Tekmovale so tudi kanuistke, kjer pa Slovenija nima svojih predstavnic. Med mlajšimi članicami je kvalifikacije najbolje opravila domačinka Allison Borrows.

V petek ob 2.00 po slovenskem času bodo na vrsti polfinalne in finalne vožnje kajakašev, kajakašic in dvojcev do 23 let ter ekipne vožnje v teh kategorijah.

STA


Najbolj brano