Luka Božič do srebrne medalje

Po sobotnem slavju slovenske ekipe in drugem mestu med mladinci, ki si ga je priveslal kajakaš Vid Kuder Marušič, so Slovenci dobro nastopili tudi zadnji dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v Avstraliji.

Luka Božič Foto: Aleš Srnovršnik
Luka Božič Foto: Aleš Srnovršnik

SYDNEY > Kanuist Luka Božič si je v konkurenci mlajših članov priveslal srebrno kolajno.

Kanuist Blaž Cof je bil 12. med mlajšimi člani, Jakob Jeklin pa deveti med mladinci. Ekipa kanuistov do 23 let, ki je merila na tretji zaporedni naslov prvakov, pa je ostala brez odličja na petem mestu.

Primorec Luka Božič si je na olimpijski progi v Penrithu priveslal tako želeno posamično kolajno s SP mlajših članov. Potem ko mu je lani za las zmanjkalo za uvrstitev na zmagovalne stopničke, v Liptovskem Mikulašu je bil četrti, je tokrat svojo nalogo opravil zelo dobro in zasedel drugo mesto. Za zmagovalcem Robertom Colazingarijem iz Italije je zaostal za vsega 16 stotink sekunde.

Ekipa kanuistov do 23 let je merila na tretji zaporedni naslov, ki so ga leta 2012 v Združenih državah Amerike priveslali Anže Berčič, Jure Lenarčič in Blaž Cof, lani pa na Slovaškem v svojih rokah zadržali Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič. V izredno izenačeni konkurenci sta bila dva dotika preveč, tako da so Blaž Cof, Luka Božič in Jakob Jeklin prvenstvo končali na petem mestu. Za zmagovalno ekipo iz Rusije so zaostali za 2,46 sekunde.

Letos mladince in mlajše člane čaka še evropsko prvenstvo, ki bo med 3. in 6. julijem v Skopju.

STA


Najbolj brano