Lucija Mlinarič na prvi preizkušnji kotalkarskega SP

Včeraj se je z obveznimi liki v brazilski prestolnici začelo svetovno člansko prvenstvo v umetnostnem kotalkanju. Že v prvi disciplini je članica KK Renče Lucija Mlinarič prehitela svetovno prvakinjo v kombinaciji, Deboro Sbei.

Lucija Mlinarič je začela lov na zlato na SP Foto: Leo Caharija
Lucija Mlinarič je začela lov na zlato na SP Foto: Leo Caharija

BRASILIA> Brazilci so v areni Nilson Nelson Gymnasium v Brasiliji, ki premore kar 15.000 sedežev, poskrbel za veličasten otvoritveni spektakel, najboljša slovenska kotalkarica Lucija Mlinarič iz Šempetra (KK Renče), pa je po srebrnem odličju na SP iz leta 2007 in bronu iz leta 2009 že kar v prvi disciplini napovedala lov na svetovni naslov. Prvič doslej je namreč v obveznih likih, ogrevalni disciplini za šampionke, s sedmim mestom prehitela slovito Italijanko, svetovno prvakinjo v kombinaciji Deboro Sbei, ki je bila deveta. Preostali Slovenki, Teja Arčon in Nika Arčon, (obe KUK N. Gorica) sta bili z 18. in 22. mesto solidni.

Glavni nastopi za naj-boljše šele prihajajo, saj se bodo do noči med soboto in nedeljo po našem času zvrstili še kratki in prosti program ter kombinacija, v kateri Minaričeva skuša osvojiti šesto odličje s SP in edino člansko, ki ji še manjka - zlato. Ta kovina je bila doslej na največjih tekmovanjih vselej rezervirana za Italijanke. V novejši zgodovini za rojakinjo iz zamejstva Tanjo Romano in nato za njeno naslednico Deboro Sbei. V boj za bron se bo morda lahko vmešala tudi Nika Arčon, sicer četrta na nedavnem evropskem prvenstvu.

Naslov svetovne prvakinje v obveznih likih je osvojila Argentinka Maria Emilia Albertarelli, srebro je pripadlo njeni rojakinji Mariangeles Mantuano, bron pa Nemki Sandri Woyciechowski. Šele četrta je bila italijanska branilka naslova Elise Giunto. Pri članih, kjer Slovenija nima tekmovalca, je v obveznih likih svetovni prvak postal Italijan Andrea Poli.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano