Lipicanci na stopničkah

Kvalifikacije za pokal Alpe Adria v dresurnem jahanju so se končale s tremi odličnimi rezultati tekmovalcev Kobilarne Lipica.

 Birgit Sauer Fabris je izpolnila kvalifikacije za nastop na mednarodnem tekmovanju v dresurnem jahanju CDI,  ki bo v Lipici  že 23. maja Foto: Tina Čič
Birgit Sauer Fabris je izpolnila kvalifikacije za nastop na mednarodnem tekmovanju v dresurnem jahanju CDI, ki bo v Lipici že 23. maja Foto: Tina Čič

LIPICA > V težkih razmerah z močnim dežjem je Miro Dragič z lipicanskim žrebcem 274 Favory Steaka XX zmagal v nalogi Intermediate I z rezultatom 65,570 odstotka točk. Druga je bila Neja Kogoj z lipicanskim žrebcem 315 Conversano Allegra XLVI (64,123 odstotka točk), tretja pa Birgit Sauer Fabris, ki je tekmovala v najzahtevnejši nalogi Grand Prix z lipicanskim žrebcem 261 Maestoso Slavina XIX in je dosegla 64,667 odstotka točk.

“Zelo sem zadovoljen. Zaradi dežja so bile razmere težke, konj je težje tekel,” je pojasnil Miro Dragič, ki je po sedmem mestu po prvem dnevu tekmovanja v nalogi St. Georg slavil zmago.

Neja Kogoj je drugemu mestu v nalogi St. Georges dodala še drugo mesto v nalogi Intermediate I: “Zelo sem bila zadovoljna. Zaradi težkega terena je bilo nekaj napak, sicer pa se je 315 Conversano Allegra XLVI v teh dneh znova izkazal kot zelo zanesljiv partner.”

Oba sta letos napredovala kategorijo višje in odlično opravila krstni nastop v nalogi Intermediate I, ki sicer ne šteje za pokal, vendar pomeni dobrodošlo pripravo na nastope na mednarodnih tekmovanjih.

Birgit Sauer Fabris je prvič nastopila v najzahtevnejši nalogi Grand Prix: “Zelo sem zadovoljna, da mi je uspelo. Žrebca sem 'prevzela' od soproga Ladislava Fabrisa, vendar sem potrebovala eno leto treninga, da sva končno prišla skupaj.” Sauer Fabrisova je izpolnila kvalifikacije za nastop na mednarodnem tekmovanju v dresurnem jahanju CDI, ki bo v Lipici že 23. maja.

Najboljša v nalogi Grand Prix je bila Avstrijka Jasmin Jaklic s konjem Insider. Slovensko himno so zaigrali tudi ob razglasitvi rezultatov v uvodni kategoriji A/L, kjer je med jahači, starejšimi od 16 let, vsa tri prva mesta osvojila Mateja Šegregur s konjem Capo di tutti capi.

Po odličnih rezultatih si bosta tekmovanje zapomnili tudi Katjuša Kosmina v kategoriji LM inInes FridauTivadar v kategoriji M. Obe sta osvojili po eno drugo, tretje in četrto mesto, prva s konjem Romantico, druga pa s konjem Desto. NR


Najbolj brano