Letrika za play off

Jutri se bo v Vrtojbi z derbijem sredine med domačo Letriko in Ilirijo začel spomladanski del namiznoteniškega prvenstva. Primorci se bodo borili za uvrstitev med najboljšo četverico.

 Miroslav Tokić, strokovni vodja vseh selekcij Letrike
Miroslav Tokić, strokovni vodja vseh selekcij Letrike 

VRTOJBA > Namiznoteniški igralci Letrike iz Vrtojbe so po lanski krstni prvoligaški sezoni, ki so jo končali kot šesti, naredili še korak naprej. Edini primorski moški prvoligaš je jesenski del prvenstva končal na četrtem mestu. Pomladne boje začenja jutri ob 17. uri v domači dvorani v Vrtojbi. Tekmec bo ljubljanska Ilirija, ki ima enako število točk.

Strokovni vodja vseh selekcij Letrike, Miroslav Tokić, je pričakovanja pred začetkom strnil takole: “Tekma bo dober pokazatelj naše sposobnosti za uvrstitev v play off najboljše četverice, saj je Ilirija naš neposredni tekmec za četrto mesto. Prva tri so realno gledano oddana Kemi, Mariboru in Krki. Nastopili bomo v popolni postavi, zato upam, da bomo pred domačimi gledalci uspešni.”

Spomladanski nosilci igre ostajajo isti - Ludvik Peršolja, Janez Petrovčič in Janez Tomše. Občasno bo priložnost dobival mladi Davor Pejakić, perspektivni Kristijan Peršolja pa spomladi zaradi šolskih obveznosti na tekmah ne bo mogel pomagati. Ekipo bo v ligi vodil že preizkušeni Darije Tokić.

Drugoligaši, med katerimi se tretjeuvrščeni izolski Arrigoni še lahko poteguje za napredovanje, bodo sezono nadaljevali prvega februarja.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano