Kuk in Leban tretja v Duisburgu

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu sta Lovro Leban in Rok Kuk v kajakaškem dvojcu na 500 metrov zasedla tretje mesto in s tem potrdila dobro formo. V soboto sta bila na dvakrat daljši razdalji četrta.

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu sta Lovro Leban in Rok Kuk v kajakaškem dvojcu na 500 metrov zasedla tretje mesto (fotografija je iz arhiva) Foto: Ervin Čurlič
Zadnji dan tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu sta Lovro Leban in Rok Kuk v kajakaškem dvojcu na 500 metrov zasedla tretje mesto (fotografija je iz arhiva) Foto: Ervin Čurlič

DUISBURG> Na 500 metrov sta zmagala Belorusa Vadzim Mahneu in Raman Pjatrušenka pred Nemcema Andreasom Ihlejem in Martinom Hollsteinom. Rok Kuk in Lovro Leban sta za zmagovalcema zaostala dobre pol sekunde.

Na 500 metrov je nastopil tudi kajakaš Jošt Zakrajšek. V finalu C je zmagal in osvojil skupno 19. mesto. Zakrajšek je v Duisburgu sicer dobro veslal na olimpijski, 1000-metrski razdalji, kjer je bil v soboto osmi.

Potem ko se slovenskima sprinterjema na mirnih vodah ni uspelo uvrstiti na olimpijske igre v Londonu, so stopničke na tekmi svetovnega pokala manjši obliž na neuresničene olimpijske sanje. Tokrat se je igra stotink razpletla v slovensko korist. Kuk in Leban sta v soboto na 1000 m za stopničkami, za tretjeuvrščenima Švedoma Henrikom Nilssonom in Markusom Oscarssonom, zaostala za vsega tri stotinke sekunde oziroma pet centimetrov, za včerajšnjima zmagovalcema, Nemcema Ihlejem in Martinom, pa dobro sekundo. Primorca pa sta danes švedska tekmeca ugnala za nekaj stotink in se na sila izenačeni tekmi uvrstila na oder za zmagovalce.

“Včeraj sva zaradi nekaj stotink zapravila stopničke. Prehitela sta naju Šveda, ki sva ju danes še za manj prehitela midva, tako da smo se zamenjali na tretjem in četrtem mestu. Tekma na 500 m je bila ena bolj posebnih, v cilj smo prišli vsi skorajda poravnani z razlikami nekaj stotink. Nekaj časa sploh nisva vedela, ali sva tretja ali sva druga ali sploh nisva na stopničkah. Na koncu nama pomeni tretje mestu manjši obliž na včerajšnjo rano in nekaj zadostitve za to sezono, glede na to, da sva izpadla z olimpijskih iger,” je po tekmi povedal Leban.

STA


Najbolj brano