Kranjsko Goro obiskalo 14.000 navijačev

Prireditelji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v Kranjski Gori so kljub manj uspešnim nastopom slovenskih tekmovalcev lahko zadovoljni. Kot so sporočili, si je veleslalomsko in slalomsko tekmo moških skupaj na prizorišču ogledalo 14.000 gledalcev.

Fotografija je simbolična Foto: Sašo Dravinec
Fotografija je simbolična Foto: Sašo Dravinec

KRANJSKA GORA > “Praznik smučanja v Kranjski Gori je kljub dejstvu, da slovenski smučarji niso dosegli odmevnih uvrstitev, minil zelo uspešno, saj si je tekmovanje ogledalo več kot 14.000 gledalcev. Med njimi so prevladovali slovenski ljubitelji alpskega smučanja, nemalo pa je bilo tudi gledalcev z obe sosednjih držav, Avstrije in Italije,” so v sporočilu za javnost zapisali prireditelji.

Vodja tekmovanja Aleš Vidic je poudaril, da so za dobro izvedbo tekem kljub visokim temperaturam hvaležni številnim prostovoljcem, ki so veliko svojega prostega časa namenili delu na progi. Kljub bojazni tekmovalcev je bila proga, kot je na novinarski konferenci povedal zmagovalec nedeljskega slaloma, Nemec Felix Neureuther, odlično pripravljena in je omogočala dobre rezultate vsakemu smučarju.

Kranjskogorski tekmi za svetovni pokal sta bili tudi zadnji tekmi v organizaciji ene izmed članic Cluba 5, združenja najboljših prirediteljev tekem za svetovni pokal v alpskem smučanju, ki sta ju vodila Günther Hujara in Hans Pierin.

V imenu predstavnikov Cluba 5 je generalni sekretar Pokala Vitranc in Cluba 5 Srečko Medven povedal: “Z Güntherjem in kasneje Hansom smo s Kranjsko Goro pisali zgodovino. S skupnimi močmi in v odličnem sodelovanju smo sprejeli nekaj odločitev, katerih rezultat je tudi 14.000 ljudi konec tedna v Kranjski Gori in hkrati zadovoljni tekmovalci in njihove ekipe. Obema na njunih nadaljnjih poteh želimo čim več uspeha.”

Pokal Vitranc je trdno zasidran tudi v koledarju moških tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v naslednjih treh letih. Kranjsko Goro bodo najboljši smučarji sveta obiskali spet 14. in 15. marca 2015.

STA


Najbolj brano