Kranjec: Mogoče pa SP oddelam boljše, kot si mislim

Svetovni prvak v smučarskih poletih Robert Kranjec bo konec tedna v Harrachovu branil naslov prvaka iz Vikersunda 2012, ko je ugnal vso konkurenco. A zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil med olimpijskimi igrami v Sočiju, prvenstva ni pričakal tako pripravljen, kot si je želel. Zato ne čuti pritiska, a kljub težavam pravi, da ostaja optimist.

Svetovni prvak v smučarskih poletih Robert Kranjec bo konec tedna v Harrachovu branil naslov prvaka iz Vikersunda 2012, ko je ugnal vso konkurenco Foto: STA
Svetovni prvak v smučarskih poletih Robert Kranjec bo konec tedna v Harrachovu branil naslov prvaka iz Vikersunda 2012, ko je ugnal vso konkurenco Foto: STA

LJUBLJANA > Kranjec je zaradi rehabilitacije izpustil vse tekme svetovnega pokala od Sočija naprej. Po dolgem prisilnem počitku je pred odhodom na Češko pod vodstvom trenerja Janija Grilca skakal v Planici in si skušal povrniti prave občutke. “Poškodovano koleno je že kar v redu. Malo me še 'cuka' tam, kjer sem imel poškodbo. Pri skakanju ga čutim pri doskoku in zaustavljanju. V zadnjih dneh se je precej poboljšalo, nato pa kar nekako ostalo na tej ravni. A to je po mojem zato, ker je koleno zaradi treningov ves čas obremenjeno. Mislim, da se bo poškodba šele po sezoni sanirala, ko bom lahko miroval in se v celoti posvetil le rehabilitaciji,” se zaveda najbolj izkušeni član slovenske reprezentance.

Četudi bo branil naslov, tudi letalnico pozna, saj je bil lani v Harrachovu v svetovnem pokalu tam na stopničkah, se trenutno s tem ne ubada, saj je bil, kot pravi, predolgo zunaj tekmovalnega pogona: “Ne čutim prav nobenega pritiska, saj sem izpustil veliko tekem in sem malo ven iz ritma. Zagotovo sem zato malo v hendikepu, a upam, da bom na letalnici hitro našel prave občutke.”

Veseli ga predvsem to, da bo sploh lahko nastopil na zadnjih tekmah sezone, saj sprva obeti po poškodbi niso bili ravno najboljši. “Tekem se zagotovo veselim. Še posebej me veseli, da sem zadnja dva dneva v Planici že zelo solidno skakal in sem s tem lahko zadovoljen. Glavno tekmo sezone sem tako in tako 'posral', tako da mi ne preostane drugega, kot da grem zdaj naprej,” je zelo slikovito pojasnil 32-letni skakalec, ki ga je, razumljivo, poškodba na olimpijskih igrah povsem potrla, saj je vse podredil pripravam na Soči in igre pričakal odlično pripravljen, nato pa je imel veliko smolo s poškodbo, ki ga je oddaljila od želja in ciljev.

“Z rezultatskimi cilji se sploh ne ukvarjam, pa tudi premalo sem skakal od Sočija naprej. No, vsaj zadnje dni sem pokazal nekaj skokov na solidni ravni. A dejstvo ostaja, da sem ta čas zunaj tekmovalnega ritma, veliko tekem sem izpustil. Tako da grem po eni strani lahko precej bolj sproščeno na tekmo. Mogoče pa oddelam boljše, kot si mislim, in bo super,” je s pozitivnimi mislimi pogovor sklenil Leteči Kranjčan, ki ni zaman dobil tega vzdevka.

STA


Najbolj brano