Kranjčani so kuhali in skuhali

V zadnji dneh smo poročali o agoniji Vaterpolske zveze Slovenije (VZS), ki ima po predsednikovanju Milana Krajnca blokirane račune. V uredništvo se je oglasil njegov protikandidat za predsednika Franko Palčič.

 Milan Krajnc: “Vse odločitev so šle skozi ustrezne procedure.” Foto: Venčeslav Japelj
Milan Krajnc: “Vse odločitev so šle skozi ustrezne procedure.” Foto: Venčeslav Japelj

KOPER > Slovenska reprezentanca je morala odpovedati pot v Veliko Britanijo, kjer bi se od danes merila v drugem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Selektor Primož Troppan je v ponedeljek sporočil, da ostajajo doma, ker ni denarja za nakup letalskih vozovnic.

Franko Palčič: “Takoj mi je bilo jasno, da je izvolitev Krajnca dejstvo: ne zaradi programa, ampak zaradi želja, da bi privilegiji njegovih predlagateljev ostali nedotaknjeni.”

Vaterpolska zveza je po predsednikovanju Milana Krajnca in njegove podpredsednice, estradnice Katje Fašink, ki je o tem športu rada delila lekcije novinarjem, v razsulu. Krajnc naj bi zapustil 154.000 evrov dolgov. Vaterpolo je postal povsem obroben šport, domače tekmovanje v medijih praktično ne obstaja več. Po bankrotu koprskega VK Rokava je v regionalno jadransko ligo vstopil kranjski Triglav, ki je vedno vedril in oblačil v slovenskem vaterpolu. Ko pa je zdaj tudi ta omagal, je v ligo vstopil Maribor. Maja letos je v. d. predsednika VZS postal Marko Troppan, seveda iz Kranja, sicer tudi selektorjev oče.

Triglav je odločil razplet izredne skupščine VZS oktobra 2010 v Kopru. Ptujčan Milan Krajnc se je kot kandidat pojavil šele na skupščini in je bil nepričakovano izvoljen za predsednika. Takrat je bil Koper vodilni klub in vse je kazalo, da bo predsednik postal Primorec Franko Palčič. Palčič se je zdaj oglasil in povzemamo njegov pogled na takratno dogajanje. Takole navaja: “Krajnc je svoj program predstavil v dveh točkah: letno bo zagotovil 200.000 evrov sponzorskega denarja in postal bo predsednik Olimpijskega komiteja. Za predsednika so ga podprli tako predstavniki AVK Triglav Kranj kot predstavniki nekaterih drugih klubov. Takoj mi je bilo jasno, da je izvolitev Krajnca dejstvo: ne zaradi programa, ampak zaradi želja, da bi privilegiji njegovih predlagateljev ostali nedotaknjeni. Utemeljeno domnevam, da jih je moj program zmotil iz različnih razlogov: med drugim sem predlagal, da bi razvili več vaterpolo centrov, kakršen se je že razvijal v Mariboru, poudaril sem socialno noto. Strah pred izgubo primata v slovenskem vaterpolo prostoru je naredil svoje.”

Palčič pravi, da so medijske ugotovitve, da je za položaj kriv Krajnc, napačne. In se sprašuje: “Ali niso za nastalo situacijo krivi predlagatelji Milana Krajnca in tisti, ki so ga izvolili?” Palčič še navaja, da je najbolj smešno to, da je v. d. predsednika VZS človek, ki je vodil Krajnčeve podpornike: “VZS naj prevzamejo novi kadri, neobremenjeni z lobistično preteklostjo.”

Palčičeve besede potrjuje tudi Krajnc, ki pravi, da je žrtev zakulisnih igric svojih predlagateljev. V izjavi za TV Slovenijo je med drugim povedal. “Ko sem videl, kako delujejo v vaterpolu, sem želel nekatere odstraniti od vzvodov odločanja. Sprožil sem veliko nezadovoljstvo. Za izvajanje programa je bilo potrebno najeti posojila, zanj sem zastavil del premoženja in jih odplačujem. Vse odločitev so šle skozi ustrezne procedure.”

ROK MAVER


Najbolj brano