Kralji niso izkoristili priložnosti

Hokejisti Los Angeles Kings, pri katerih blesti Hrušičan Anže Kopitar, niso izkoristili prve priložnosti za osvojitev severnoameriškega prvenstva NHL. Na četrti tekmi so v domači dvorani Staples Center z 1:3 klonili proti New Jersey Devils, ki so izid v boju na štiri zmage znižali na 1:3. Anže Kopitar je bil podajalec pri edinem zadetku domačih.

Hokejisti Los Angeles Kings, pri katerih blesti Hrušičan Anže Kopitar, niso izkoristili prve priložnosti za osvojitev severnoameriškega prvenstva NHL Foto: Danny Moloshok
Hokejisti Los Angeles Kings, pri katerih blesti Hrušičan Anže Kopitar, niso izkoristili prve priložnosti za osvojitev severnoameriškega prvenstva NHL Foto: Danny Moloshok

LOS ANGELES> V dvorani Staples center in v lokalih Los Angelesa je bilo vse pripravljeno za slavje, v primeru zmage bi namreč kralji na 45. obletnico obstoja (prvega igralca so dobili 6. junija leta 1967) prvič v zgodovini osvojili Stanleyjev pokal. Toda od slavja ni bilo nič, kot pravijo domači navijači, so ga le prestavili.

New Jersey je zmagal zasluženo. Potem ko je v prejšnjih bolj ali manj izenačenih tekmah ostal praznih rok, jim je tokrat v tipični tekmi na rezultat vendarle prišla na pomoč sreča. Tokrat so bili vragi tisti, ki so zadeli v pravem trenutku, odločilni gol je štiri minute pred koncem po lepi akciji dosegel Adam Henrique (pred tem je prvi gol za New Jersey dosegel Čeh Patrik Eliaš, ki je po strelu Dainiusa Zubrusa odbiti plošček potisnil v mrežo). Do konca je zmago z golom na prazno mrežo le še potrdil ruski zvezdnik Ilja Kovalčuk.

“Ne bomo se kar tako predali, zaupamo vase. Lepo je, da še ne gremo na počitnice. Imamo še teden igranja, videli bomo, kaj se bo zgodilo,” je po tekmi dejal Kovalčuk. Vratar New Jerseyja Marin Brodeur pa ga je dopolnil: “Zelo smo zadovoljni, da ostajamo med živimi, a ni časa za evforijo. Še vedno smo v zelo težkem položaju, a vsekakor imam več upanja, kot sem ga imel včeraj. Takoj moramo preusmeriti misli na naslednjo tekmo. Menim, da smo že na prejšnjih tekmah igrali dobro, a brez rezultata.”

Anže Kopitar tokrat ni bil tako razpoložen kot na prejšnjih tekmah, a je vseeno prispeval podajo pri izenačujočem golu Drewa Doughtyja, ki ga je ta dosegel le po štirih sekundah “power playa” in to s strelom z modre linije, po katerem je Brodeurju plošček v mrežo ušel med nogama. “Imeli smo svoje priložnosti, a nismo zadeli. New Jersey je bil nekoliko bolj agresiven, to moramo popraviti pred naslednjo tekmo,” je dejal Hrušičan.

Kralji bodo imeli novo priložnost za osvojitev Stanleyjevega pokala v noči na nedeljo, ko bodo gostovali v Newarku.

STA


Najbolj brano