Kragljeva tretja v Bratislavi in skupno prva

Slovenska kajakašica Urša Kragelj je na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Bratislavi zasedla tretje mesto in se veselila skupne zmage v tem tekmovanju. V finalu je nastopila tudi Eva Terčelj, ki je končala tik pod stopničkami na četrtem mestu.

Kajakašica Urša Kragelj je na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Bratislavi zasedla tretje mesto in se veselila skupne zmage v tem tekmovanju Foto: Arhiv Pn
Kajakašica Urša Kragelj je na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Bratislavi zasedla tretje mesto in se veselila skupne zmage v tem tekmovanju Foto: Arhiv Pn

BRATISLAVA>Ajda Novak je izpadla v kvalifikacijah.

Zmagala je Slovakinja Jana Dukatova, ki je z izvrstno vožnjo brez dotika za 3,61 sekunde prehitela Čehinjo Katerino Kudejovo, Urša Kragelj, ki je bila prepričljivo najhitrejša v polfinalu, pa je z dvema kazenskima sekundama zaostala 3,96 sekunde. Eva Terčelj, ki je po slabšem zgornjem delu in dotiku v spodnjem veslala precej bolje, pa je na četrtem mestu zaostala 4,86 sekunde.

Božič in Taljat peta, Hočevar in Kralj deseta

Že pred tem sta Luka Božič in Sašo Taljat osvojila peto mesto med kanuističnimi dvojci, Simon Hočevar in Dejan Kralj pa sta bila deseta. Zmagala sta Nemca Franz Anton in Jan Benzien, ki sta za 81 stotink sekunde prehitela Poljaka Piotra Szczepanskega in Marcina Pochwalo, tretja pa sta bila Francoza Pierre Labarelle in Nicolas Peschier, ki sta zaostala 1,54 sekunde. Slednja sta tudi skupno slavila v svetovnem pokalu.

Taljat in Božič, ki sta napravila en dotik, sta zaostala 3,82 sekunde, a vseeno zadržala skupno tretje mesto v svetovnem pokalu. Kralj in Hočevar sta imela v finalu nekaj več težav, napravila sta tudi dva dotika in končala na desetem mestu.

STA


Najbolj brano