Kragljeva brez Londona

Ljubljanska kajakašica Eva Terčelj bo po včerajšnjem 6. mestu na EP v slalomu v Augsburgu edina Slovenka na olimpijski progi. Soške elektrarne bo v Londonu po izpadu Urše Kragelj v polfinalu zastopal le dvojec Taljat-Božič.

Urša Kragelj je po napaki v polfinalu EP izgubila olimpijski boj Foto: Miha Koron
Urša Kragelj je po napaki v polfinalu EP izgubila olimpijski boj Foto: Miha Koron

AUGSBURG> V KK Soške elektrarne so se nadejali, da bodo imeli po končanem EP v slalomu na divjih vodah v Augsburgu tri olimpijce v dveh čolnih, a je po včerajšnji napaki Urše Kragelj v polfinalu ostalo pri petkovem uspehu primorskega dvojca Sašo Taljat-Luka Božič, ki je kot najboljša slovenska posadka v kategoriji C 2 dobil vstopnico za London. Fanta z Mosta na Soči bosta hitro pozabila izpad v kvalifikacijah EP in končno 22. mesto. Bistven cilj sta namreč dosegla: zmagala sta v internih slovenskih kvalifikacijah.

Do včerajšnjega polfinala je bila v dobrem položaju v internem boju z Evo Terčelj tudi Urša Kragelj. V odločilnem trenutku, v polfinalu, je Novogoričanko odneslo pod vratca. Z velikimi napori in ogromno izgubo časa se je vrnila na progo, a je s 17. mestom izpadla iz finalnih bojev deseterice, kamor se je gladko (s 5. mestom ) uvrstila Terčeljeva. Razočaranje Kragljeve, ki je dan prej v kvalifikacijah bila odlična druga, je bilo veliko: "Odlično sem se počutila na startu, v zgornjem delu proge pa sem veslala dobro do napake. Ta je tehnične narave. Verjetno sem bila prehitra v zavoju pred usodnimi vratci. Tudi po napaki sem se borila in veslala po svojih zmožnostih, a možnosti za popravek v trenutku, ko je odločala ena vožnja, ni bilo."

Najboljša Slovenka in s tem edina naša potnica na olimpijske igre med kajakašicami - slalomistkami je bila po šestem mestu v finalu Ljubljančanka Eva Terčelj.

S tem je slovenska olimpijska reprezentanca za slalom na divjih vodah dokončna. V njej sta ob Terčeljevi, Taljatu in Božiču še kajakaš Peter Kauzer in kanuist Benjamin Savšek.

Med ostalimi slovenskimi dosežki na EP velja poudariti bronasto odličje ljubljanskega kanuista Benjamina Savška, ki je za dobro sekundo zaostal za novim evropskim prvakom, Nemcem grških korenin Siderisom Tasiadisom. Srebro si je priboril dolgoletni član evropskega vrha, Francoz Tony Estanguet. Hrastničan Peter Kauzer je med kajakaši zasedel šesto mesto, evropski prvak pa je postal učenec nekdanjega trenerja azzurrov in Soških elektrarn Roberta Krkoča Italijan Daniele Molmenti.

STA, IM


Najbolj brano