Kot feniks iz pepela

Njegovi znanci in prijatelji pravijo, da v zasebnem življenju ne bi storil nikomur nič žalega. Toda v ringu ni dobro zobati češenj z njim. V Novem mestu je nesrečo izzival Rus Maksim Osipcov, zaradi česar so njegovi zdravniki delali nadure.

Jasmin Bečirovič (levo) je zadal nekaj bolečih udarcev Rusu Osipcovu
Jasmin Bečirovič (levo) je zadal nekaj bolečih udarcev Rusu Osipcovu 

PORTOROŽ > Kdo? Jasmin Bečirovič. Kako? Z levo ali desno, z roko ali nogo. Kdaj? V trenutku življenja, ki ga boste za vedno prekleli. Kje? Nazadnje v Novem mestu, običajno v kakšni telovadnici. Zakaj? Ker moški pač mora početi, kar mora početi, nikakor pa iz kakšne perverzne ljubezni do krvi. To je eno od načel portoroškega full-contact borca Jasmina Bečiroviča: “Joj! Kdorkoli se ukvarja s kontaktnimi boji, ima težave, ko želi prepričati okolico, da ni psihopatski pretepač, temveč običajen športnik. Upam si staviti, da redki vrhunski športniki toliko trenirajo, ampak po tolikih letih sem čudnega odnosa že vajen. Očitno je pač tako ...”

V resnici možakar deluje dokaj prijazno in vsaj za zdaj ni videti, da bi imel slabe namene, zato seveda pade logično vprašanje: “Kaj ti je storil hudega tisti ubogi Rus v Novem mestu?” Bečirovič ni ravno navdušen nad svojim zadnjim dvobojem v dolenjski prestolnici na dogodku Enfusion Live 4, kakor v vsakem športu pa tudi full-contact sestavljajo detajli: “Organizacija je bila sicer odlična, zato kapa dol Mirku Vorkapiču, moja borba pa se je pričela manj obetavno, kajti sodniki so očitno spregledali, da ima Maksim Osipcov predolge nohte na nogah. Prosim, brez smeha, kajti gre za resno zadevo in v prvi rundi me je z nožnimi tehnikami dobesedno opraskal po obrazu ter celo zadel v oko,” je neobičajen razvoj dogodkov opisal Bečirovič.

“Prvič v karieri sem resno razmišljal, da bi predal borbo, saj nisem vedel, kako huda je poškodba. Skušal sem celo na velikem TV ekranu v dvorani preveriti, če je stanje resno ter ob tem tvegal kakšen usodni udarec, a sem se nekako privlekel do prvega premora. Ko so mi iz mojega kota zagotovili, da ni pretirano hudo, sem navalil nanj in predvsem v zadnji rundi obrnil boj v svoj prid. Naposled sem zmagal po točkah, ko je bil Osipcov že v precejšnjih težavah," je zmagovito končnico opisal Bečirovič.

Ne bomo sicer postavili novinarskih presežkov, toda klasično vprašanje pač zahteva načrte za prihodnost. “Veliko treningov in še več odrekanja, saj doma težko najdem prave sparing-partnerje, zato si skušam pomagati s poznanstvi v Italiji, na Hrvaškem ali kjerkoli. Pogosto vadim v italijanski Gorici, kjer me 28. septembra čaka velik dogodek s številnimi zvezdniki, pred tem pa bom 6. julija sodeloval na močnem turnirju v Trstu, ki se ga bo udeležil tudi brat Rusa Petrosjana, ki je nekakšen Leo Messi našega športa."

BORIS PLANINC


Najbolj brano