Kot da bi se skrivali

Čeprav so se poskušali akterji vaterpolskega pokala skriti javnosti in odigrati finalni dvoboj v tajnosti, smo novinarji le odkrili termin in kraj dogajanja. Drevi ob 20.30 se bosta v Mariboru pomerila Branik in Žusterna.

Vaterpolisti Žusterne bodo v Mariboru poskušali osvojiti svojo prvo lovoriko Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Vaterpolisti Žusterne bodo v Mariboru poskušali osvojiti svojo prvo lovoriko Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Na pol v ilegali. Tako bi lahko povzeli dogajanje v slovenskem vaterpolu, ki je zagotovo na najnižji točki po osamosvojitvi. Nihče, ne zveza, ki je organizator tekmovanja, ne sami udeleženci, javnosti do včeraj niso sporočili, da finalna tekma sploh bo. Vaterpolski delavci na takšen način o razvoju in popularizaciji svojega športa lahko samo sanjajo.

Morda pa kluba, ki bosta igrala v finalu, nista navajena soja žarometov, saj v svojih vitrinah nimata še nobene državne članske lovorike. V finalu vaterpolskega pokala Slovenije se bosta namreč pomerila Branik in Žusterna. Igral se bo le dvoboj v mariborskem Pristanu, kar je malce nenavadno, saj je doslej veljalo pravilo, da se finale pokala igra v nevtralnem bazenu. A ima Vaterpolska zveza Slovenije (VZS) precejšnje težave s financami in organizacijo, tako da je dvoboj dodelila Mariborčanom, ki so po propadu Rokave Koper in Triglava prevzeli slovensko zastopstvo v močni jadranski ligi. Neuradno je slišati, da je upravitelj kranjskega bazena zahteval vračilo dolga, šele nato bi oddal bazen vaterpolistom, Ljubljančani pa gojijo zamere do VZS, ker so za zeleno mizo izgubili že četrtfinalni pokalni dvoboj. Koprčani so tako lahko le s stisnjenimi zobmi sprejeli nenavadno odločitev.

“Tega sploh ne bi komentiral. Vloga favorita je na strani Maribora, a seveda se ne predajamo vnaprej. Popolnoma zaupam svoji ekipi, ki ima bistveno boljše razmere za delo kot lani. Če bomo odigrali tako, kot smo sposobni, lahko presenetimo,” je včeraj za Primorske novice povedal trener Žusterne Marino Cetin. Drevi bo računal tudi na igralce, ki imajo za sabo sezono ali dve v jadranski ligi: vratarja Luko Gržentiča, ki se je vrnil iz tujine, Nenada Černeko, Boruta Anzeljca, v zadnjem času vse boljšega Nejca Potočnika.

Tudi Mariborčani poudarjajo, da so z igranjem z močnimi nasprotniki v jadranski ligi napredovali. V svojih vrstah imajo tudi nekaj tujcev, medtem ko nekaj članov Triglava, ki zanje nastopa v jadranski ligi, v slovenskem pokalu nima pravice nastopa.

DENIS SABADIN


Najbolj brano