Koprski vaterpolisti zmerni optimisti

Letošnji finale vaterpolskega prvenstva bo ponovitev lanskega. Koprčani, ki v zadnjih sezonah tekmujejo pod okriljem ŠD Žusterna, se bodo pomerili z mariborskim Branikom. Morski psi lovijo naslov izključno z domačimi fanti.

Koprčani začenjajo lov na novo vaterpolsko lovoriko Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Koprčani začenjajo lov na novo vaterpolsko lovoriko Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Odkar je istrski prvoligaš opustil upe na (drago) tekmovanje v Jadranski ligi, se je z lastnim kadrom hitro spet prebil v slovenski vrh ter v ligi četverice prehitel tradicionalne tekmece iz Kranja, kar mu je prineslo nov nastop v finalni seriji.

Vrstni red v prvi vaterpolski ligi po ligi četverice: Maribor Branik 17, Žusterna 13 (boljša gol razlika), Triglav 13, Kamnik 1.

“Dokazali smo, da se lahko kosamo tudi z bolj izkušenimi, ne nazadnje smo dvakrat remizirali z Branikom, ki je vso sezono tekmoval v Jadranski ligi. Zasluženo smo v finalu in lahko zgolj povabim ljubitelje športa iz Slovenske Istre, da nas podprejo že na prvi tekmi, ki bo drevi ob 20.30,” pravi Dušan Lončarevič.

Legenda koprskega vaterpola je skupaj z Nejcem Potočnikom nedavno tudi zamenjal Marina Cetina na trenerskem položaju, za zdaj pa si dvojec dobro deli naloge: ”Nejc večinoma skrbi za plavalni del treningov, sam pa sem ob bazenu na tekmah, saj on še aktivno igra.”

Finalni dvoboj bo že po običaju potekal na tri dobljene tekme, serija pa se prične drevi v Žusterni. Sprva je bila za uvodno tekmo sicer predvidena prejšnja sobota, ker pa je bil istočasno na sporedu tudi finale nogometne lige prvakov, so se odgovorni (pametno) odločili za preložitev. Naslednji dve tekmi bosta v Mariboru, kjer bo tudi morebitni odločilni dvoboj, če bo rezultat po štirih obračunih 2:2. Lončarevič je pred zadnjim dejanjem sezone zmeren optimist: ”Branik smo letos že premagali. Mislim, da igramo vse boljše in bomo skušali izkoristiti priložnost, kar bi bila najlepša nagrada za našo mlado ekipo.”

Bazen v Žusterni je medtem že dobil poletno podobo, saj nad njim ni več balona, zato koprski vaterpolisti upajo, da bo na tribunah znova prevladovalo sproščeno mediteransko vzdušje, v katerem najraje nastopajo. Tisti z malce boljšim spominom si najbrž želijo tudi vremena, kakršno se spodobi za morsko obalo, kajti v preteklih letih so vaterpolska finala pogosto potekala celo ob nevihtah.

BORIS PLANINC


Najbolj brano