Koprčani v Evropo, Lucija izpadla

Medtem, ko se balinarji Luke Koper po koncu slovenske superlige pripravljajo na evropske nastope, so ostali trije primorski superligaši končali sezono. Oba kluba s Krasa sta izpolnila cilje, Lucija pa je izpadla iz družbe najboljših.

 Gregor Moličnik (Luka Koper) je bil statistično tretji igralec superlige Foto: Simon Maljevac
Gregor Moličnik (Luka Koper) je bil statistično tretji igralec superlige Foto: Simon Maljevac

KOPER>Najbolj zadovoljni so v Luki Koper, ki si je priborila drugo mesto v rednem delu sezone in ga zadržala tudi v končnici. Izstopal je bivši reprezentant Gregor Moličnik. Zmaga v polfinalu proti Planini Ribnikar je pomenila izpolnitev cilja sezone. Finalni tekmec Lokateks Trata je bil premočan.

Čez mesec dni Koprčane v osmini finala Evropskega pokala čaka s tretjeuvrščena ekipo francoske lige Aix les Bains. Primerna dvorana in kvalitetna podpora glavnega sponzorja so zagotovilo, da bo Luka Koper tudi v prihodnjih letih zadržala mesto v slovenskem vrhu.

Hrast iz Kobjeglave je končno dočakal uvrstitev med štiri najboljše. Mešanica starejših in mlajših balinarjev je delovala homogeno. Na domačem terenu so Peter Ravbar, Klemen Sosič in soigralci prikazali odlične igre, do pomembnih točk pa so prišli tudi na gostovanjih. "S sezono smo zadovoljni. Na domačem igrišču smo premagali tudi Luko Koper in Planino Ribnikar, nepričakovan poraz smo doživeli le proti Krimu, kar pa smo nadomestili v dvobojih z neposrednimi konkurenti za četrto mesto," je povedal predsednik Hrasta, Emil Grmek.

Zadovoljni so tudi člani Skale iz Sežane. Kljub nepričakovanemu porazu proti Radovljici-Jesenicam, so si Sežanci le zagotovila obstanek v odločilnih dvobojih z Lucijo. Glavno breme je nosil izkušeni Boris Borovina, v ekipi pa je tudi nekaj obetavnih mladih fantov. Igralec Gordan Ozbič je pozitivno ocenil končano sezono: "Z obstankom v superligi smo dosegli zastavljeni cilj. V tej sezoni smo v ekipo priključili mladinca, Matijo Polha in Roka Pirjevca, ki sta se kar uspešno v tekaških disciplinah kosala s konkurenco. V naslednji sezoni bi lahko z dvema okrepitvama naskakovali prva štiri mesta."

Za balinarji iz Lucije je težavna sezona, ki se je zaključila z izpadom iz superlige. Vodja ekipe Radovan Plejo je kot glavni razlog za slabe rezultate navedel številne težave s poškodbami, zaradi katerih so najboljši igralci manjkali v odločilnem delu sezone. Lucija si vendarle zasluži pohvale za pošten boj do zaključka prvenstva, kljub ogromnim težavam s pomanjkanjem kvalitetnih igralcev. V klubu upajo, da bodo za naslednjo sezono obdržali letošnje moštvo ter konkurenčno nastopali v prvi ligi.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano