Koprčani neusmiljeni z Rogaško

Balinarji Luke Koper so po nekaj slabših predstavah svojo jezo stresli nad gosti iz Rogaške Slatine, Hrast iz Kobjeglave pa ni imel večjih težav na gostovanju v Ljubljani.

Dejan Koren Foto: Simon Maljevac
Dejan Koren Foto: Simon Maljevac

KOPER > Že uvodni del obračuna med Luko Koper in Rogaško Crystal je potrdil, da si domačini srčno želijo tretje prvenstvene zmage. Po suvereni zmagi štafete Dejan Koren-Andrej Kastelic sta bila v igri v krog uspešna še Anton Fabec in Gregor Moličnik, za koprsko vodstvo z 10:0 pa sta v natančnem zbijanju poskrbela Koren in Bojan Vidali. Domači uspeh je s točkama v hitrostnem zbijanju potrdil Kastelic, domačini pa so tudi v zadnjem delu srečanja zaigrali zbrano in zabeležili maksimalno zmago.

Superliga, 5. krog: Luka Koper : Rogaška Crystal 22:0 , Krim : Hrast 5:17, Lokateks Trata : Planina Ribnikar AS 15:7, Skala : Antena (preloženo na 5. december). Vrstni red - Hrast 15, Antena, Luka Koper, Skala in Lokateks Trata 9, Planina Ribnikar 6, Rogaška Crystal in Krim 0.

Še eno suvereno predstavo so v Ljubljani prikazali Kobjeglavci, ki v tej sezoni še ne poznajo poraza. Anže Petrič in Marko Švara sta s 53 točkami v štafetnem zbijanju še enkrat več navdušila, nekaj težav pa je imel v igri v krog le Peter Ravbar, ki pa je izvlekel točko. Po Petričevih 41 točkah v hitrostnem zbijanju je postalo jasno, da se Kraševcem zmaga več ne more izmuzniti, v zaključku dvoboja pa je svojo priložnost odlično izkoristil mladi Nejc Žerjal in zabeležil zmago v igri posameznikov.

V gorenjskem derbiju je Lokateks Trata ugnala Planino, medtem ko bo primorski obračun med Skalo in Anteno na sporedu v četrtek.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano