Konec sezone za Lindsey Vonn

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju se je slabo razpletlo za ameriško zvezdnico Lindsey Vonn. Na današnjem superveleslalomu, start so zaradi slabih vremenskih razmer večkrat prestavili, je Američanka grdo padla in se huje poškodovala.

Današnji dan pomeni konec sezone za Lindsey Vonn Foto: STA
Današnji dan pomeni konec sezone za Lindsey Vonn Foto: STA

SCHLADMING> Po prvih pregledih je znano, da ima Lindsey Vonn raztrgane križne vezi desnega kolena, zato je zanjo sezona že končana.

Reševalci so Vonnovo, ki ima skupaj kar 59 zmag v svetovnem pokalu, od tega 49 v hitrih disciplinah, po hudem padcu s proge odpeljali v akiju in jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico DKH v Schladmingu. Po prvih zdravniških pregledih si je ameriška zvezdnica, ena favoritinj na tem prvenstvu, raztrgala križne vezi v desnem kolenu, zato zanjo ni končano le letošnje prvenstvo, temveč tudi sezona.

Štirikratna dobitnica velikega kristalnega globusa Vonnova je imela startno številko 19, pred njo je nastop opravila Tina Maze, ki je na koncu tudi osvojila naslov svetovne prvakinje, njen uspeh je s šestim mestom dopolnila tudi Ilka Štuhec.

STA


Najbolj brano