Klemenčičeva v Kočevju presenetila Žakljevo

Blaža Klemenčič je na državnem prvenstvu v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu ubranila naslov. V zadnjem krogu dirke v Kočevju je ugnala Tanjo Žakelj, vodilno tekmovalko v svetovnem pokalu in aktualno evropsko prvakinjo. Tretja je bila Tina Perše.

Blaža Klemenčič je na državnem prvenstvu v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu ubranila naslov. V zadnjem krogu dirke v Kočevju je ugnala Tanjo Žakelj, vodilno tekmovalko v svetovnem pokalu in aktualno evropsko prvakinjo (fotografija je iz arhiva). Foto: Photo: Michal Cerveny
Blaža Klemenčič je na državnem prvenstvu v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu ubranila naslov. V zadnjem krogu dirke v Kočevju je ugnala Tanjo Žakelj, vodilno tekmovalko v svetovnem pokalu in aktualno evropsko prvakinjo (fotografija je iz arhiva). Foto: Photo: Michal Cerveny

KOČEVJE > Moško dirko je dobil mlajši član Rok Korošec, ki je s tem oblekel majico državnega prvaka v svoji kategoriji, članski državni prvak je postal Matjaž Budin, ki je ubranil naslov. Za Budinom je končal Boštjan Hribovšek, tretji je bil Blaž Pristovnik. V kategoriji mlajših članov je bil drugi Urban Ferenčak. Najboljši med mladinci je bil Gregor Krajnc, med mladinkami pa Eva Jagodič.

“Imela sem taktiko, da se takoj na začetku postavim za Tanjo. Imela sem načrt, da dva kroga pred koncem napadem, a sem se med dirko premislila in se odločila za napad v zadnjem krogu. Zadnji krog sem na prvem vzponu napadla in sem obdržala prednost do konca. Bilo pa je težko,” so bile prve besede Blaže Klemenčič.

Čeprav članica kamniškega Calcit Bike Teama zaradi bolezni ni nastopila na evropskem prvenstvu v Bernu, tudi na dirkah svetovnega pokala ni bila v ospredju, pa je Klemenčičeva že prejšnji konec tedna nakazala, da se vrača med najboljše. Na najvišji stopnički je končala tudi dirko v Kamniku.

“Ne morem biti super zadovoljna, ker nisem zmagala, ampak sem bila druga. Poraz po vodilnem mestu v svetovnem pokalu in naslovu evropske prvakinje ni lahko sprejeti. To je del športa, moramo se soočiti tudi s porazi. Dirka je bila zelo napeta, celo na ravni svetovnega pokala. Tudi publika je bila izjemna, ves čas so nas vzpodbujali. Mislim, da sva jim z Blažo vrnili z napeto tekmo. Za mano je zelo uspešen prvi del sezone. Moja forma je malo v zatonu. Veseli me, da Blaža napreduje, da ima vedno boljše rezultate in da se ji forma vzpenja. Zase vem, da potrebujem malo počitka, tudi v glavi, da se odpočijem od tekmovanj,” pa je dejala Žakljeva.

STA


Najbolj brano