Kdo bo prvi v Postojni?

Po ocenah organizatorjev naj bi najhitrejši na letošnji vzdržljivostni kolesarski dirki DOS ciljno črto prevozili že v današnjih dopoldanskih urah. V moški konkurenci je bil včeraj popoldne v najboljšem položaju Marko Baloh.

Idrijčan Alen Štucin bo mešal štrene favoritom  Foto: Milan Simčič/Dos Extreme 2014
Idrijčan Alen Štucin bo mešal štrene favoritom  Foto: Milan Simčič/Dos Extreme 2014

POSTOJNA > Kolesarke in kolesarje je v četrtek popoldne s startno - ciljnega prostora na Mestnem trgu v Postojni na več kot 1200 kilometrov dolgo pot okoli Slovenije pospremilo sonce, ki jih je spremljalo tudi včeraj. “Po dolgem času imamo letos malce več sreče z vremenom. Prva noč je bila dokaj hladna, a so lahko nastopajoči včeraj lahko uživali v toplem vremenu vse od severne Primorske do Prekmurja,” je vremenske razmere pokomentiral direktor dirke Andrej Berginc, ki budno spremlja dogajanje na zahtevni progi. Uvodna tretjina dirke, ki je potekala po primorskih cestah, ni postregla z večjimi presenečenji. Pričakovano so se prve večje razlike pojavile v jutranjih urah ob vzponu na Vršič. Po približno 20 urah kolesarjenja je bil v najprestižnejši moški konkurenci v najboljšem položaju prvi favorit Marko Baloh, ki si je nabral nekaj več kot 40 minut prednosti pred Avstrijcem Joachimom Ladlerjem, v odličnem položaju za mesto na zmagovalnih stopničkah je bil tudi Idrijčan Alen Štucin, ki je za vodilnim zaostajal 55 minut. Med dvojicami je pričakovano najhitrejša posadka Bicikel.com (Tadej Blatnik-Uroš Komac), med mešanimi dvojicami se obeta napet boj med avstrijsko zasedbo Tygers of Wrath in solkansko-dobraveljsko navezo Tanteam (Tanja Kavčič-Andrej Zaman). V konkurenci deklet si je Andreja Jagodic prikolesarila lepo prednost pred Čehinjo Hanko Ebertovo, proti cilju pa je pričakovano najhitreje drvela četverka Tušmobila.

Približno dve uri pozneje bo svojo pot končala najhitrejša moška dvojica, okrog poldneva pa bo v cilju zmagovalec v konkurenci posameznikov.

SM


Najbolj brano