Kar lezel je skupaj

Novica je bila šokantna. Med vožnjo od Predazza do Cavaleseja smo dobili sporočilo, da bodo morda Petru Prevcu odvzeli kolajno, ker se ni držal nekaterih pravil.

“Dobil sem opomin, skoraj rdeč karton,” je o včerajšnjem zapletu po tekmi dejal Peter Prevc Foto: Reuters
“Dobil sem opomin, skoraj rdeč karton,” je o včerajšnjem zapletu po tekmi dejal Peter Prevc Foto: Reuters

PREDAZZO> Na njegovo in srečo slovenske smučarske zveze je bila FIS tokrat uvidevna in Peter Prevc bo danes zvečer na uradni podelitvi dobil več kot zasluženo srebrno kolajno okoli vratu. “Na sestanku dan pred tekmo je bilo sklenjeno, da ne smemo sleči dresa in sezuti čevljev do kontrole, razen če ne dovolijo. Čevlje so pobrali, za dres pa nisem dobil informacije. Ne vem, kje je ostala in kdo je bil zadolžen, da nam to pove. Prišel sem na kontrolo z dresom v roki, pa so me vprašali, zakaj sem to naredil. Samo debelo sem pogledal in rekel: ' Pa saj smo to vedno počeli.' Očitno je kdo posumil, da se delajo kakšne zamenjave, zato so zdaj to uvedli.”

> In potem je sledila drama ...

“Da, sedel sem na stolu v kontrolni sobi in čakal ter vse bolj lezel skupaj, funkcionarji pa so prihajali. Bilo je zelo dolgo, razmišljal sem, kako si bom to obrazložil, če bom diskvalificiran.”

> In kaj se je zgodilo?

“Dobil sem opomin, skoraj rdeč karton. Prišli so nazaj in preverili dres, potem pa mi je kontrolor čestital za medaljo. Imeli nas bodo na piki, preden si bomo vrnili ugled. To je bila stresna izkušnja.”

> Kako pa ste doživeli današnjo tekmo?

“Bila je zelo zanimiva. Skušal sem biti čim bolj sproščen, na treningu sem že tako dobro skakal. Nisem razmišljal zgolj o branjenju stopničk ampak o napadanju. Če ne greš premalo samozavestno v tekmo.”

> Pa je bilo kaj živčnosti, kljub temu da ste imeli eno medaljo že v žepu?

“Ko sem se vozil z žičnico na vrh, sem bil živčen, potem pa ne več.”

> Kaj pa skok z nižjega zaleta?

“Sploh nisem vedel, da se je za to odločil Goran (Janus, op. a), ker so tako ali tako stalno višali in nižali. Skakalec dejansko ne ve, kdo se je odločil za kaj takega, ali trener ali žirija.”

> Ko ste skočili drugič ste kaj pomislili tudi na zlato medaljo?

“Ne, o tem nisem razmišljal. Navijal sem za Stocha. Ko sem pristal, sem si ponavljal, naj bo vsaj dvojka, dvojka ... potem pa se je prikazala enica. Super!”

> Ste pred prvenstvom sploh kdaj pomislili na dve kolajni?

“Ne, niti ne. Mogoče sem potihoma razmišljal o eni kolajni, o dveh pa gotovo ne.”

ROK MAVER


Najbolj brano