Kajtarji premagali deskarje

Jutri se pred Portorožem pričenja tridnevno državno prvenstvo v jadranju na deski in kiteboardingu, ki je od minulega tedna nov olimpijski šport. Organizatorji pričakujejo množično udeležbo, četudi je za vikend napovedano poslabšanje vremena.

 Jutri se pred Portorožem pričenja tridnevno državno prvenstvo v jadranju na deski in kiteboardingu Foto: Luka Rebol
Jutri se pred Portorožem pričenja tridnevno državno prvenstvo v jadranju na deski in kiteboardingu Foto: Luka Rebol

SEČA> Športno društvo Keka iz Portoroža bo gostitelj drugega državnega prvenstva v kiteboardingu oziroma jadranju s padali, kjer se bodo tekmovalci pomerili v disciplinah raceboard in v prostem slogu, ter za jadralce na deskah, ki bodo prav tako moči merili v dveh kategorijah (raceboard, kona). Za oboje se bo regata začela danes in končala v nedeljo popoldne.

“Lani se je prvenstva udeležilo 18 kajtov in devet jadralcev na deski, letos jih pričakujemo približno 30. Če je vremenska napoved točna, bo dogajanje pred obalo Seče pestro, saj nam meteorologi za petek napovedujejo maestral, ki je odličen za slalomiste in prosti slog, v nedeljo pa močno burjo, v kateri bodo uživali kajtarji,” meni Alan Železnik, predsednik kluba Keka, ki letos obeležuje jubilejno trideseto obletnico obstoja.

Mednarodna jadralna zveza ISAF je kiteboarding nedavno razglasila za olimpijski šport in iz olimpijskega programa umaknila windsurf RS:X. Odločitev je močno razočarala jadralce na deski, ki so že pričeli zbirati podpise v elektronski peticiji, vendar bodo težko spremenili odločitev.

JANA PINES


Najbolj brano