Jansrudu dvojček zmag v Kvitfjellu, Svindalu mala globusa

Zmagovalec predzadnjega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v norveškem Kvitfjellu je Norvežan Kjetil Jansrud. Njegov rojak Aksel Lund Svindal si je s četrtim mestom še pred finalom v Lenzerheideju zagotovil mali kristalni globus za zmago v posebnem seštevku discipline. Slovenca Andrej Šporn in Martin Čater sta ostala brez točk.

Norvežan Aksel Lund Svindal si je s četrtim mestom še pred finalom v Lenzerheideju zagotovil mali kristalni globus za zmago v posebnem seštevku superveleslaloma Foto: Wikipedia
Norvežan Aksel Lund Svindal si je s četrtim mestom še pred finalom v Lenzerheideju zagotovil mali kristalni globus za zmago v posebnem seštevku superveleslaloma Foto: Wikipedia

KVITFJELL > Superveleslalomski olimpijski prvak Kjetil Jansrud je vpisal še tretjo zmago v svetovnem pokalu, drugi je bil Švicar Patrick Küng (+ 0,26), tretje mesto z zaostankom 33 sekund pa je osvojil olimpijski smukaški prvak Avstrijec Matthias Mayer.

Zadnji tekmi svetovnega pokala pred Lenzerheidejem bosta ob koncu prihodnjega tedna v Kranjski Gori, 8. in 9. marca, veleslalom in slalom za pokal Vitranc, ženska karavana pa bo v švedskem Aareju, kjer bodo od četrtka do sobote na sporedu dva veleslaloma in slalom.

STA


Najbolj brano