Jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta zamenjali trenerja - namesto Margona Čopi

Bojni plan jadralskega tandema Tina Mrak-Teja Černe je narejen. V olimpijski sezoni se bosta članici Jadralnega kluba Pirat udeležili le izbranih tekem svetovnega pokala, s čolna pa naj bi ju po novem spremljal trener Tomaž Čopi.

Tina Mrak in Teja Černe sta se pred olimpijskimi nastopi odločili za zamenjavo trenerja Foto: Domen Mazalin
Tina Mrak in Teja Černe sta se pred olimpijskimi nastopi odločili za zamenjavo trenerja Foto: Domen Mazalin

PORTOROŽ> Jadrnica Pocukrana Mandica, s katero sta dekleti osvojili olimpijsko normo na decembrskem svetovnem prvenstvu, je prispela iz Avstralije in izgovorov za nedelo ni več. Pa saj jih Portorožanki niti ne potrebujeta. V mrzlih februarskih dneh sta se redno znojili v telovadnici, kjer sta na simulatorjih krepili mišice, zatem pa vadbo nadaljevali na prožni ponjavi, “ki je pomembna za koordinacijo telesa v prostoru in ohranitev mehkosti gibov,” pravi njun kondicijski trener Igor Žerjal.

Vodni del priprav bo odslej domena Tomaža Čopija. Zakaj sta zamenjali dosedanjega trenerja Mitjo Margona, sicer dolgoletnega Čopijevega sojadralca v razredu 470, jadralki ne želita komentirati, a če podatek drži, sta se po mnenju poznavalcev pravilno odločili, saj je nedopustno, da sta bili v minuli sezoni med pripravami na Gardskem jezeru kot tudi na olimpijskem prizorišču v Weymouthu prepuščeni samim sebi.

“Kdo bo najin spremljevalec, bova povedali, ko bo to potrebno. Do tedaj lahko delava sami,” je bila o očitno občutljivi temi včeraj skrivnostna Tina Mrak, ki s Tejo Černe letos planira nastope le na najbolje obiskanih svetovnih regatah. Za uvod bosta športnici odpotovali v Split, kjer se bosta konec tedna udeležili regate za olimpijske razrede. Sledil bo odhod na Palmo de Mallorco, od koder aprila starta svetovni pokal v Evropi, nato se bodo selile v Hyeres, prav tako zbirališče najelitnejših jadralcev olimpijskih razredov, maja načrtujeta obisk svetovnega prvenstva v Barceloni, junija pa udeležbo na regati Sail for gold v Weymouthu, ki bo njuna zadnja predstava pred olimpijskimi igrami. “Na teh regatah se ne bova pretirano osredotočali na rezultate. Izkoristili jih bova za trening s svetovno konkurenco in merili najin napredek,” je načrte razgrnila krmarka Tina.

JANA PINES


Najbolj brano