Istrski derbi Luki Koper

Premor ni spremenil razmerja moči v balinarski superligi, saj kobjeglavski Hrast še naprej melje tekmece. V istrskem derbiju je slavila Luka Koper.

V istrskem derbiju je slavila  Luka Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V istrskem derbiju je slavila Luka Koper Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER >Antena iz Portoroža se je v Kopru hrabro zoperstavila favorizirani Luki. Koprska štafeta je brez težav prišla do prvih točk, v natančnem zbijanju in v igri v krog pa je bilo razmerje moči dokaj izenačeno. Anton Fabec je suvereno ugnal Roberta Kontiča, mladi Nikola Đorđević pa je zagrenil življenje izkušenemu domačemu adutu. Gregorju Moličniku. Đorđević se je izkazal tudi v hitrostnem zbijanju. Z 39 zadetimi kroglami je deklasiral Gregorja Vouka. Koprski favorit Andrej Kastelic je v napetem dvoboju premagal Marka Škerjanca in poskrbel za vodstvo z 9:5. Igra trojk domačemu moštvu ni prinesla uspeha. Za zmagovit zaključek Koprčanov so poskrbeli Moličnik v igri posameznikov in naveza Dejan Koren - Boris Mahne v igri dvojic.

Praznih rok so se iz Škofje Loke vrnili Sežanci, ki so slabo začeli in so se hitro znašli v zaostanku z 0:8. Njihovi sosedje iz Kobjeglave so gladko odpravili Kranjčane. Štafeta Marko Švara-Anže Petrič je zadela 53 krogel, z 42 točkami pa se je Petrič izkazal tudi v hitrostnem zbijanju.

Superliga, 7. krog - Luka Koper : Antena Portorož 13:9,Hrast : Planina 20:2, Trata : Skala 14:8, Krim : Rogaška 14:8; vrstni red - Hrast 21, Luka Koper, Trata po 15, Skala 12, Antena Portorož, Planina 9, Krim 3, Rogaška 0.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano