Idrijska ekipa tretja na RAAMu

Čez lužo se je v teh dneh zaključil RAAM, dirka čez Ameriko, najtežja kolesarska preizkušnja na svetu. Idrijska kolesarska ekipa v postavi Alen Štucin, Luka Vodopivec, Damjan Rupnik in Dean Bratuš je poskrbela za lep uspeh in dosegla tretje mesto in se s tem poklonila tragično preminulemu ultramaratonskemu kolesarju Juretu Robiču.

NEW YORK> RAAM je letos prečkal 12 držav in 88 okrožij, pred dobrim tednom dni pa se je pričel v Oceansidu. Najvišji vzpon na dirki je bil 3300 m.

Idrijska kolesarska ekipa je kot edina slovenska tekmovala v ekipni kategoriji, za 4828 km pa so kolesarji potrebovali šest dni in 20 minut. Zmagala je nemška ekipa pred ameriško, ki jo je idrijska ekipa sicer ob koncu dirke želela prehiteti, a jim je, tako kot dobršen del dirke, načrte prekrižalo vreme.

Kolesarjem brez podpore devetčlanske spremljevalne ekipe takšnega uspeha ne bi uspelo doseči. V spremljevalni ekipi so bili letos poleg Sineta Pečelina in Braneta Vidmarja, za katera je bila to že peta preizkušnja, Evgen Seljak, Sara Štucin, Marko Likar, Igor Nemeček, Ervin Koder, Miran Levpušček in Tomaž Paternost.

STA


Najbolj brano