Humar prepričljivo do zmage v Velenju

Aleks Humar (Škoda Fabia S2000) je zmagovalec tretje letošnje dirke državnega prvenstva v reliju. Na preizkušnji v Velenju je prepričljivo ugnal vse tekmece in slavil s skoraj tremi minutami in pol naskoka pred Darkom Peljhanom (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Alex Humar s Škodo Fabio S2000 (fotografija je z relija Saturnus)  Foto: Uroš Modlic
Alex Humar s Škodo Fabio S2000 (fotografija je z relija Saturnus)  Foto: Uroš Modlic

VELENJE>Aleks Humar tako ostaja edini letošnji zmagovalec dirk za državno prvenstvo, saj je dobil tako uvodno preizkušnjo Lavanttal na avstrijskem Koroškem ter nato še tradicionalni reli Saturnus pred tremi tedni.

Na sprinterski preizkušnji v Velenju in okolici si je Humar že na sobotnem delu, ko je bilo na sporedu sedem “brzincev”, nabral lepo prednost pred zasledovalci. Dirkači, na startu je bilo 66 posadk, so morali v soboto v slabih vremenskih razmerah po trikrat prevoziti hitrostni preizkušnji Laze - Šentilj in Prelska - Vinska Gora, zvečer pa so se pomerili še na superspecialu ob Velenjskem jezeru. Humar je imel že po šestih HP minuto in 43 sekund naskoka pred Darkom Peljhanom ter še 22 sekund več pred Rajkom Žakljem (Mitsubishi Lancer EVO IX), vrstni red pa se nato tudi po kratki zadnji hitrostni preizkušnji ni spremenil in Humar bo na nedeljski del relija prinesel minuto in 49 sekund prednosti.

Danes dopoldne sta bili na sporedu samo še dve HP, po dvakrat so prevozili relacijo med Ravnami pri Šoštanju in Zavodnjami. Humar je bil tudi zadnji dan relija razred zase, saj je prednost povečal na končnih 3:22 minute, tretji je bil na koncu za Peljhanom Madžar Zoltan Bessenyey (Subaru Impreza N12), ki je zaostal že več kot štiri minute. Žakelj (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki je bil do predzadnjega “brzinca” še tretji, pa je padel na osmo mesto. Pred njim so bili od Slovencev še Mitja Klemenčič (Mitsubishi Lancer) na četrtem mestu (+ 4:43), Matej Grudnik (Renault Clio RS) na petem (+ 4:50) in Alan Pajk (Citroen C2 R2 MAX) na sedmem mestu (+ 5:24).

Slovensko DP se bo nadaljevalo z relijem v Mariboru prvi julijski konec tedna.

STA


Najbolj brano