Hrvat najboljši Slovenec

Najboljšo slovensko uvrstitev na evropskem prvenstvu v veslanju je dosegel Izolan Rajko Hrvat. Med lahkimi skifisti je v B finalu pristal na tretjem mestu, kar pomeni končno deveto mesto.

Rajko Hrvat je bil z devetim mestom najboljši slovenski veslač na evropskem prvenstvu Foto: Vzs
Rajko Hrvat je bil z devetim mestom najboljši slovenski veslač na evropskem prvenstvu Foto: Vzs

BEOGRAD > Tudi včeraj končano evropsko prvenstvo v srbski prestolnici je pokazalo na klavrno stanje v slovenskem veslanju. To ni samo potonilo v povprečju, ampak bo ob nadaljevanju podobnih trendov kmalu pristalo v kategoriji eksotov. Prav Rajko Hrvat predstavlja eno od svetlih izjem. V sobotnem polfinalu ni imel pravih možnosti za preboj v najboljšo šesterico. Ritmu trojice, ki se je uvrstila v finale A, je sledil le do polovice proge, nato pa končal na petem mestu. Včeraj zjutraj pa je v B finalu osvojil tretje mesto. Z naskokom je zmagal Grk Magdanis Panagiotos, v finišu pa je izolskega veslača ugnal tudi Srb Miloš Stanojević, katerega je v repesažu sicer že premagal.

Drugi primorski veslač Marko Bolha (Piran) je z Matevžem Malešičem v lahkem dvojnem dvojcu osvojil zadnje, 20. mesto. A je bilo to za mladega Pirančana sploh prvo veliko člansko tekmovanje, iz katerega bo prinesel dragocene izkušnje. Večje razočaranje je polom Luke Špika, ki se v enojcu sploh ni uvrstil v polfinale. Zmaga v C finalu in skupno 13. mesto sta zanj slabi tolažbi. Več od pričakovanj sta iztržila tudi Aleš in Janez Zupan v dvojcu brez krmarja, saj sta osvojila deseto mesto.

Evropsko prvenstvo na Adi Ciganliji je sicer pokazala na veliko razpršenost kakovosti. V 17 disciplinah je kar 15 držav osvojilo zlate medalje. Največ kolajn so osvojile tradicionalne velesile Nemčija, Velika Britanija in Nizozemska.

DES


Najbolj brano