Hrast z Zdaucem proti vrhu Evrope

Slovenski državni podprvak, moštvo Hrasta iz Kobjeglave, se je okrepilo z Martinom Zdaucem, ki je zadnje sezone odigral v Italiji.

Hrast je okrepil povratnik iz Italije,   Sežančan Martin Zdauc Foto: Simon Maljevac
Hrast je okrepil povratnik iz Italije, Sežančan Martin Zdauc Foto: Simon Maljevac

KOBJEGLAVA > Sežančan Martin Zdauc je minulo sezono odigral v italijanskem moštvu Canova, ki je zaradi finančnih težav in skromne izbire igralcev izpadlo iz prve lige. Kljub temu je Martin s sezono zadovoljen: “Dosegal sem zelo dobre rezultate tako v hitrostnem kot v štafetnem zbijanju, kjer sva skupaj z Erikom Petričem zabeležila številne zmage. "

Zdauc je kandidat za nastop v slovenskem dresu na septembrskem evropskem prvenstvu v Kopru. S Hrastom se je hitro dogovoril: “Takoj po končanem italijanskem prvenstvu sem prestopil v Hrast. Nadaljujem z rednimi treningi in upam, da bom že maja dobil priložnost za nastop v evropskem pokalu.”

Kobjeglavci bodo evropske nastope začeli konec meseca v kvalifikacijah proti Radišićem iz Bosne in Hercegovine, vendar Zdauc zaradi prepozne registracije še ne bo imel pravice nastopa. “Upam, da bodo soigralci prestopili prvo oviro in se jim bom lahko pridružil v četrtfinalu. V moštvu bom ostal tudi v prihodnji sezoni,” je zaključil eden izmed najboljših slovenskih balinarjev.

V Italiji je v 'brzincu' nanizal nekaj izjemnih rezultatov. Na eni izmed tekem je dosegel 48 točk, kar je izenačen najboljši rezultat lige, dvakrat pa je zbral točko manj. Kraševci, ki so v soboto v Poreču na pripravljalni tekmi proti hrvaškim podprvakom doživeli poraz, so tako dobili pomembno okrepitev za evropske boje in za naskok na domači naslov. Letos so bili drugi.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano