Hrast brez polfinala

Tudi povratni četrtfinalni dvoboj evropskega balinarskega pokala je suvereno pripadel francoskemu Saint Vulbasu, ki je bil za Kobjeglavce premočan nasprotnik. Saint Vulbas : Hrast Kobjeglava 18:4.

Tudi Anže Petrič ni bil kos odlični Francozom  Foto: Simon Maljevac
Tudi Anže Petrič ni bil kos odlični Francozom  Foto: Simon Maljevac

ST. VULBAS >Slovensko balinanje, ki v reprezentančnem merilu sodi v svetovni vrh, je tudi letos ostalo brez predstavnika med štirimi najboljšimi evropskimi klubi.

Štafeta - Abelfo, Marsens : Petrič, Švara M. 56:47; natančno zbijanje - Baillez : Ravbar 21:10, Belay : Švara M. 11:13; krog - Benoit : Markočič 24:15, Ascensi : Petrič 25:22; hitrostno zbijanje - Marsens : Petrič 46:44, Abelfo : Žerjal 45:26; trojka - Belay, Roche, Tignat : Markočič, Marušič, Urdih 12:7; dvojica - Mourgues, Touraine : Sosič K., Švara M. 5:6, Ascenci, Baillez : Ravbar, Žerjal 10:0; posamezno: Benoit : Kavčič 10:3.

Hrast iz Kobjeglave je vnovič izpadel proti Saint Vulbasu, ki je dokazal, da so najboljši francoski klubi še vedno korak ali dva pred slovenskimi, kar glede na bistveno bogatejše in močnejše francosko državno prvenstvo ni presenečenje.

Kraševci, ki so na prvi tekmi v Sežani klonili s 6:16, so se pred potjo v Francijo na tihem nadejali, da bi lahko domačine ujeli v uvodnem delu povratne tekme in se enakovredno borili za napredovanje v polfinale. To je bil račun brez krčmarja, saj je že uvodni dvoboj štafetnega zbijanja suvereno pripadel domači dvojici. Anže Petrič in Marko Švara sta bila daleč od najboljših rezultatov. V nadaljevanju je Švara prispeval dve točki v natančnem zbijanju, kar je bilo bistveno premalo za razpoloženo domačo zasedbo. Petriču niti odličnih 44 točk v natančnem zbijanju ni zadostovalo za zmago, saj je Frederic Marsens zmogel dve več, skupno zmago Saint Vulbasa pa je potrdil obetavni Guillaume Abelfo še pred zadnjim delom tekme.

Rezultati četrtfinala - St. Vulbas (Fra) : Hrast Kobjeglava 18:4 (16:6), B.R.B Ivrea (Ita) : Vargon (Hrv) 17:5 (10:12), Istra Poreč (Hrv) : Cro Lyon (Fra) 13:9 (9:13), Lokateks Trata : Pontese (Ita) 9:13 (0:22).

Klasične igre so bile zato zgolj formalnost. Za izboljšanje umetniškega vtisa naših sta z zmago v igri dvojic poskrbela Švara in Klemen Sosič. Domačini so si z zavzeto igro priborili še eno prepričljivo zmago proti slovenskim podprvakom, ki so - tako kot lani - svojo evropsko pot končali v četrtfinalu. Podobno usodo so doživeli tudi državni prvaki iz Škofje Loke, ki niso bili kos italijanskemu Ponteseju, med najboljšo četverico pa sta se uvrstila še italijanska BRB Ivrea in Istra iz Poreča.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano