Hočevar bronast na Soči

Uvodni dan evropske prvenstva v spustu na divjih vodah v Trnovem ob Soči je že prinesel prvo odličje za slovensko vrsto. V klasičnem spustu je bil izkušeni kanuist Simon Hočevar tretji.

Uvodni dan evropske prvenstva v spustu na divjih vodah v Trnovem ob Soči je že prinesel prvo odličje za slovensko vrsto. V klasičnem spustu je bil izkušeni kanuist Simon Hočevar tretji. Foto: STA
Uvodni dan evropske prvenstva v spustu na divjih vodah v Trnovem ob Soči je že prinesel prvo odličje za slovensko vrsto. V klasičnem spustu je bil izkušeni kanuist Simon Hočevar tretji. Foto: STA

TRNOVO OB SOČI> Za zmagovalcem, Nemcem Normenom Weberjem, je zaostal 7,94 sekunde. Drugi je bil Čeh Ondrej Rolenc.

V kanuju je od Slovencev nastopil še Blaž Cof in osvojil sedmo mesto. Za zmagovalcem je zaostal 12,65 sekunde.

V kajaku je slavil Nemec Tobias Bong pred Čehom Kamilom Mružekom in Francozom Remijem Petejem. Tik za zmagovalnim odrom je obtičal Simon Oven, ki pa je za tretjim mestom zaostal za več kot sedem sekund. Nejc Žnidarčič je bil šesti, Tim Kolar 13., Maks Frančeškin pa 19.

Pri kajakašicah je bil najhitrejša Nemka Manuela Stoeberl, sledili pa sta ji Francozinji Sixtine Malaterre in Charlene Le Corvaisier. Ajda Novak je bila 17. Med kanuistkami je zmagala Francozinja Marjolene Hecquet, Beti Medved je bila zadnja, četrta.

V kanuističnih dvojcih je zmagala odšla v Francijo skupaj z Guillamejem Alzingrejem in Yannom Claudpierrom, srebro sta osvojila njuna rojaka Frederic Leclerc in Remi Pete, bron pa Slovaka Jan Sutek in Štefan Grega. Peter Žnidaršič in Luka Žgajnar sta bila osma.

Popoldne bodo na Soči izpeljali še ekipne tekme, v soboto pa bo na sporedu posamični sprint.

STA


Najbolj brano