Hirscher zmagal na slalomu na SP, Valenčič deseti

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagal na slalomu na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu. Na zadnji preizkušnji prvenstva je bil drugi Nemec Felix Neureuther, tretji pa je še drugi Avstrijec Mario Matt. Mitja Valenčič, najboljši slovenski slalomist, je bil deseti.

Mitja Valenčič je bil na slalomu na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu deseti (fotografija je iz arhiva) Foto: STA
Mitja Valenčič je bil na slalomu na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu deseti (fotografija je iz arhiva) Foto: STA 

SCHLADMING> Izmed preostale trojice Slovencev je bil Patrick Jazbec 24., Matic Skube 25., Miha Kürner pa je odstopil na prvi progi.

Organizatorje SP, ki so imeli pred zadnjim dnevom le ekipno zlato medaljo, je navdušil 23-letni Marcel Hirscher, ki je vodil že po prvi vožnji. Felix Neureuther je zaostajal 28 stotink, tretjeuvrščeni Mario Matt, že dvakratni svetovni prvak, pa 56.

Matt, Neureuther in Hirscher, lanski dobitnik velikega kristalnega globusa, tudi na drugi progi niso popustili in so ohranili svoje uvrstitve, kar je sprožilo val navdušenja na prizorišču.

Mitja Valenčič, ki je imel startno številko 20, je slabše opravil s prvo progo in je bil pred drugim nastopom 17. Nato pa je slalomski specialist vendarle opravil svoje delo tako, kot si je želel že celotno sezono in si oddahnil, saj je imel po seriji slabših izidov že načeto samozavest. “Ta nastop sem krvavo potreboval. Uvrstitev mi daje dodatno samozavest za naprej in zdaj nestrpno pričakujem slalom v Kranjski Gori,” je bil zadovoljen Valenčič, ki je dosegel tretji čas drugega nastopa.

STA


Najbolj brano