Hansdotterjevi prvenec na olimpijski generalki v Kranjski Gori

Švedinja Frida Hansdotter je zmagovalka slaloma za svetovni pokal v Kranjski Gori, zadnji postaji alpskih smučark pred olimpijskimi igrami v Sočiju. Tina Maze slalomsko olimpijsko generalko ni končala v skladu s pričakovanji.

Ana Bucik
Ana Bucik 

KRANJSKA GORA > Po ponesrečeni prvi vožnji je Tina Maze v finalu po odstopu ostala brez uvrstitve. Maruša Ferk je slalom končala na 26. mestu.

Od šestih Slovenk na startu šestega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Kranjski Gori sta se v finalno vožnjo uvrstili le dve, Mazejeva in Ferkova, ki se je tako prvič v tej sezoni prebila v slalomski finale. Na drugi progi je ob prihodu v cilj vpisala več kot eno sekundo zaostanka, kljub temu pa je na koncu vpisala svoje prve slalomske točke v tej sezoni.

Ana Bucik je prvo vožnjo končala na 44. mestu, Katarina Lavtar pa je bila 50. Eli Plut in debitantka Saša Brezovnik sta se pridružili še osmim tekmovalkam, ki prve vožnje niso končale in so odstopile.

Vodilna po prvi vožnji Američanka Mikaela Shiffrin je po ponesrečeni finalni vožnji slalom končala na sedmem mestu. Fridi Hansdotter sta se na zmagovalnem odru pridružili Avstrijki Marlies in Bernadette Schild, na drugem in tretjem mestu.

STA


Najbolj brano