Green Comm še enkrat osmi

V prvih ponedeljkovih minutah se je s šprintom in flotno regato končala tretja serija regat pred 34. pokalom Amerike. Green Comm, ki ga je krmaril Izolan Vasilij Žbogar, je bil ponovno osmi.

Vasilij Žbogar s svojim Green Commom pred San Diegom Foto: ©2011 Acea/Gilles Martin-Raget
Vasilij Žbogar s svojim Green Commom pred San Diegom Foto: ©2011 Acea/Gilles Martin-Raget

SAN DIEGO> Ameriški Oracle 4 s petčlansko posadko avstralskega krmarja Jamesa Spithilla je v flotni regati potrdil svoje sobotno zmagoslavje v dvobojevanju, medtem ko je bil Oracle 5 slovitega Russella Couttsa najhitrejši v ekshibicijskem šprintu, v katerem poskuša vsaka jadrnica na 500-metrski razdalji doseči čimvečjo hitrost. V flotni dirki je drugo mesto pripadlo posadki Emirates Team New Zealand krmarja Deana Barkerja, tretje pa francoski Energy krmarja Yxana Guicharda.

Španski Green Comm racing našega krmarja Vasilija Žbogarja (z njim so jadrali še Anglež Edward Wright, Hrvat Ivan Kljaković-Gašpić, Anglež Pat Cumming in Španec Javier de la Plaza) je v konkurenci devetih AC45 dvakrat osvojil osmo mesto. V skupni razvrstitvi po treh regatah so s 55 točkami na čelu še vedno Novozelandci pred Spithillovim Oraclom 4. Green Comm je osmi s 23 točkami. Spektakularno hitri jadralski cirkus se bo aprila in maja nadaljeval z regatama pred Neapljem in Benetkami.

Še pred tem bo Vasilij Žbogar skupaj s tekmeci v olimpijskem razredu finn tekmoval na svetovnem jadralskem prvenstvu v Perthu, ki se bo začelo 5. decembra. Na njem bodo delili večino jadralskih olimpijskih norm, poleg tega pa se bo nadaljeval interni slovenski kvalifikacijski dvoboj med Žbogarjem in Vinčecem za edino prosto mesto na OI v Londonu. FS


Najbolj brano