Generalka za kolajne

Če bi vsi udeleženci judostičnega državnega prvenstva vrgli na kup zgolj medalje z največjih tekmovanj, bi imeli kaj pokazati, med ostalimi tri olimpijske medalje.

Olimpijska prvakinja  Urška Žolnir (zgoraj) je v Kopru že nastopila leta 2007 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Olimpijska prvakinja Urška Žolnir (zgoraj) je v Kopru že nastopila leta 2007 Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Prijavljene so vse perjanice na čelu z zlato “Londončanko” Urško Žolnir, najmočnejši domači adut pa bo Igor Spasojevič.

V zadnjih letih je judo postal eden najtrofejnejših slovenskih športov, predvsem dekleta se z velikih tekmovanj skorajda ne vračajo brez kolajn. Reprezentante že prvi februarski vikend čaka prvi letošnji evropski Open, ko bodo ženske odpotovale v bolgarsko Sofijo, moški pa v gruzinski Tbilisi, zato bo boj za domače naslove ustrezna generalka pred novimi mednarodnimi izpiti. “Veseli nas, da v Bonifiko prihajajo najbolj zveneča imena slovenskega juda, navsezadnje je nastop na državnem prvenstvu pogoj za vstop v reprezentanco. Ljubitelji športa bodo imeli kaj videti, zato upamo na dober obisk, želimo pa si tudi odmevnega rezultata našega Igorja Spasojeviča v kategoriji do 90 kg, kjer je bil že dvakrat državni prvak,” je povedal predsednik JK Koper Goran Prša. Obalni ljubitelji športa bodo lahko poleg Žolnirjeve pozdravili še Lucijo Polavder, Matjaža Ceraja, Roka Drakšiča, Petro Nareks in ostale preizkušene bojevnike, seveda pa ima svoje račune tudi množica mladih levov, saj bo skupno nastopilo okoli 140 tekmovalcev.

Predvsem v ženski konkurenci je pričakovati nekaj derbijev v kategorijah, ki ponujajo več enakovrednih borcev oz. bork. Tekmovanje v dvorani Bonifika se bo pričelo jutri ob 10. uri, organizatorji pa odločilne boje pričakujejo okoli poldneva ali še malce kasneje. Čeprav je na sporedu poolimpijska sezona, judoisti v letu 2013 ne bodo ravno počivali. Že ob koncu aprila jih v Budimpešti čaka evropsko prvenstvo, ob običajnih postajah svetovnega pokala pa se vrhunec leta obeta od 26. do 31. avgusta, ko bo v Rio de Janeiro gostil svetovno prvenstvo. V Kopru se torej kujejo medalje ...

BORIS PLANINC


Najbolj brano