GHD Ferrari - dirka, ki jo velja ohraniti

S svojim rdečim dirkalnikom lola F3000, ki tudi od blizu močno spominja na Ferrarijevo rdečo puščico iz znamenitega Maranella, sodi Pivčan Marjan Smrdelj med najbolj atraktivne dirkače. Tudi na letošnji dirki je dokazal, da se lahko vmeša v boj za najvišja mesta, s skupno šestim mestom pa je izpolnil svoja pričakovanja.

Marjan Smrdelj navdušuje z atraktivnim dirkalnikom Foto: Simon Maljevac
Marjan Smrdelj navdušuje z atraktivnim dirkalnikom Foto: Simon Maljevac

ILIRSKA BISTRICA > “Cilje sem izpolnil, čeprav nisem imel posebnih pričakovanj. V vsaki vožnji sem bil hitrejši in če bi se na progo podali še tretjič, bi svoj čas zagotovo še izboljšal. Imam premalo kilometrov s tem močnim dirkalnikom, kar je še posebej opazno pri mojem prezgodnjem zaviranju pred šikanami. Skupna ocena pa je zagotovo pozitivna,” je po koncu dirke za PN povedal Smrdelj.

> Je bila letošnja organizacija dirke na nivoju prejšnjih?

“Vreme je bilo odlično, kar je ob progo privabilo številne gledalce in v tem pogledu smo lahko vsi skupaj zadovoljni. Pred dvema, tremi leti je dirka začela umirati. Lani nisem nastopil z mojim atraktivnim avtom, saj nisem bil zadovoljen z določenimi zadevami v povezavi z organizacijo dirke. Z nekaterimi dirkači smo tudi stopili skupaj in skušali pomagati. Letos je bil narejen velik korak naprej. Tudi lokalna skupnost je dokazala, da si želi še naprej te dirke.”

> Kakšna je po vašem mnenju prihodnost te dirke?

“Ravno domačini so mi letos večkrat zatrdili, da so pripravljeni še dodatno pomagati pri organizaciji in zbiranju finančnih sredstev. Vozil sem na številnih dirkah po Evropi in lahko rečem, da takšne dirkaške kulise ni nikjer. Servisna cona je tik ob startu, kar močno olajša pripravo na dirke. Tudi bolj odmevne preizkušnje v Avstriji in Italiji se ne morejo pohvaliti s tem. Dirko velja obdržati tudi zaradi številnih gledalcev, ki se vsako leto zberejo ob progi in z bučnim aplavzom pozdravljajo svoje idole. Zaradi tega se v Ilirsko Bistrico vsako leto vračajo tudi najboljši evropski dirkači.” SM


Najbolj brano