Froome pobegnil z novinarske konference

Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome, prvi favorit letošnjega Toura, je današnjo novinarsko konferenco zaradi številnih vprašanj o prepovedanih sredstvih zapustil predčasno. “Prišel sem do svoje največje zmage v karieri, novinarji pa me sprašujete le o dopingu,” je dejal Froome, ki je dobil kraljevsko etapo Toura z vzponom na Mont Ventoux.

AVIGNON > Danes je na francoski pentlji prost dan, vodilni v skupni razvrstitvi Christhoper Froome pa je moral po nedeljskem izjemnem vzponu na legendarni Mont Ventoux odgovarjati na številna neprijetna vprašanja v povezavi z dopingom in padlim zvezdnikom Lanceom Armstrongom, zato je predčasno zapustil novinarsko konferenco.

“Ni pošteno, da me primerjate z Lanceom ... Lance je goljufal, jaz pa ne. Konec zgodbe. Dovolj imam tega,” je dejal Froome na srečanju z novinarji v Avignonu in preden ga je zapustil, dodal: “Žalostno je, da sedimo tukaj dan po moji največji zmagi kariere in govorimo o dopingu. Obtožujete me, da sem goljuf in lažnivec, kar res ni pošteno.”

Froome je lansko dirko po Franciji končal na drugem mestu za rojakom in moštvenim kolegom pri Skyu, Bradleyjem Wigginsom, ki na letošnjem Touru ne nastopa.

STA


Najbolj brano