Francozi previsoka ovira

Koprski balinarji so s porazom v povratni tekmi osmine finala evropske lige ostali brez uvrstitve med najboljšo osmerico. Francoski Gap je z rezultatom 14:8 slavil tudi v Kopru in se uvrstil v četrtfinale.

V vrstah Luke Koper je na povratni tekmi s Francozi najbolje igral Anton Fabec Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V vrstah Luke Koper je na povratni tekmi s Francozi najbolje igral Anton Fabec Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER> Poznavalci balinanja so se že pred prvim obračunom med Luko Koper in Gapom zavedali, da je francoska ekipa izraziti favorit za napredovanje v naslednji krog tekmovanja, saj so finančni vložki v francoskem balinanju precej višji kot v slovenskih klubih. Gap je z gladko zmago v domači dvorani potrdil napovedi, v Kopru pa so Francozi rutinirano dokončali svojo nalogo. V skladu s pričakovanji so gostje odprli dvoboj z zmago v štafetnem zbijanju, malce presenetljivo pa so odnesli poln izkupiček še v natančnem zbijanju in prišli do prednosti s 6:0.

Pari četrtfinala (12. in 19. maja) - Lokateks Trata : Trio Buzet, Zrinjevac : St. Vulbas (Fra), Forno (Ita) : BRB Ivrea (Ita), Pontese (Ita) : Gap.

Gregor Moličnik in Anton Fabec sta z zmagama v igri v krog znižala na 4:6 in vrnila Koprčane v igro. V hitrostnem zbijanju sta si ekipi razdelili točke, Andrej Kastelic pa je z 39 točkami potrdil optimistične napovedi pred srečanjem: “Zadovoljen sem s svojim rezultatom v hitrostnem zbijanju. Na žalost pa smo ravno v igrah, od katerih smo pričakovali največ, ostali brez načrtovanih točk in zmage so se zasluženo veselili Francozi.” Koprčani so se nadejali, da bodo v klasičnih igrah izkoristili prednost domačega terena in izsilili dodatno igro, a je bil to račun brez krčmarja, saj je mlada francoska ekipa potrdila svojo kvaliteto in ni dovolila preobrata.

Do zmage je prišel le Fabec v igri posameznikov. Domača dvojica Denis Benčič-Gregor Moličnik je v zaključku srečanja zapravila vodstvo 7:5, pa tudi preostala dvoboja sta se razpletla po željah gostov, ki so se po koncu tekme prešerno veselili zasluženega napredovanja. “Škoda zamujene priložnosti. Po mojem mnenju so bili gostje zreli za poraz, a mi nismo pokazali prave igre. V zadnjem delu srečanja smo si obetali boljši izkupiček, ki bi nam prinesel dodatno igro, a se nismo pokazali v pravi luči,” je po dvoboju povedal najboljši posameznik v koprskem dresu, Anton Fabec.

Koprčani so tako končali letošnjo sezono, ki jo lahko kljub porazoma v evropskih tekmah ocenijo kot uspešno, saj so postali slovenski podprvaki.

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano