Flisar se zmage svetovnega pokala v krosu ne veseli zaradi smrti prijatelja

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je zmagovalec svetovnega pokala v krosu. A zmage se ne veseli. Na včerajšnji tekmi v švicarskem Grindelwaldu se je namreč smrtno ponesrečil njegov kanadski prijatelj Nick Zoricic, ki je v izločilnih bojih padel po enem izmed skokov, kljub hitri zdravniški pomoči pa je zaradi poškodb glave umrl.

Filip Flisar se zmage  svetovnega pokala v krosu ne veseli zaradi smrti prijatelja Nicka Zoricica (desno). Foto: Siol.net
Filip Flisar se zmage svetovnega pokala v krosu ne veseli zaradi smrti prijatelja Nicka Zoricica (desno). Foto: Siol.net  

GRINDELWALD> Tekma je bila po polurnem čakanju odpovedana, za končno uvrstitev pa so obveljali rezultati kvalifikacij, v katerih je bil najhitrejši Flisar. S svojo tretjo letošnjo zmago je prevzel vodstvo v svetovnem pokalu, ker pa so organizatorji odpovedali tudi današnjo tekmo, pomeni, da je Slovenec skupni zmagovalec.

Po uradni potrditvi rezultatov je brkati Štajerec vendarle lahko spregovoril tudi o svojem uspehu: “Najprej bi rad povedal, da bi bil raje tretji v svetovnem pokalu, pa da bi bil Nick še živ. A kar je, je, na to na žalost ne morem vplivati. Sam sem prišel do velikega uspeha, ki je prišel zelo hitro, a moram reči, da sem že lani vedel, da ga lahko dosežem. Že z začetkom sezone sem bil zadovoljen, čeprav vrhunskih izidov ni bilo, zmaga v Alpe d'Huezu pa je pomenila miselni preskok, dobil sem tudi dodatno motivacijo. Končalo se je tako, kot se je.”

Flisar od zmage finančno ne bo imel ničesar, verjame pa, da bo posledično dobil več denarja od sponzorjev: “Vsekakor gledam optimistično na nadaljevanje kariere. Dokazal sem, da se ne šalim, da nameravam vztrajati v svetovnem vrhu, verjamem, da bo tudi naša zveza na to gledala pozitivno. Moram reči, da že čutim nek napredek, predvsem pri ljudstvu, ki se je začelo zanimati za moje tekme, me spodbujati. To me bolj veseli kot karkoli drugega,” je povedal.

STA


Najbolj brano