Fak zmagovalec tekme prvakov v Moskvi

Ruska prestolnica Moskva je spet gostila tekmo prvakov, tradicionalni ekshibicijski dogodek ob koncu biatlonske sezone, kjer je na povabilo organizatorjev nastopil tudi Jakov Fak in zmagal. Na 7-kilometrskem skupinskem startu v polnem olimpijskem športnem kompleksu v ruski prestolnici je za 1,1 sekunde premagal domačega favorita Antona Šipulina.

Ruska prestolnica Moskva je spet gostila tekmo prvakov, tradicionalni ekshibicijski dogodek ob koncu biatlonske sezone, kjer je na povabilo organizatorjev nastopil tudi Jakov Fak in zmagal Foto: STA
Ruska prestolnica Moskva je spet gostila tekmo prvakov, tradicionalni ekshibicijski dogodek ob koncu biatlonske sezone, kjer je na povabilo organizatorjev nastopil tudi Jakov Fak in zmagal Foto: STA

MOSKVA > Tretje mesto je osvojil zmagovalec olimpijskega skupinskega starta iz Sočija, Norvežan Emil Hegle Svendsen. Pri ženskah je šla zmaga Francozinji Marie Dorin Habert. Na tekmi mešanih dvojic, ki je sledila skupinskim startom, pa sta Tora Berger in Jakov Fak osvojila peto mesto. Zmagal je belorusko-ruski par Darja Domračeva-Anton Šipulin.

“Izjemna tekma v izjemni konkurenci, zato sem še toliko bolj ponosen in zadovoljen, da sem zmagal. Resda gre za zelo specifično tekmo po koncu sezone, ko smo vsi že nekoliko sproščeni, vendar po poku startne pištole vsi tekmujemo zares. Verjamem, da se ni nihče hranil niti za meter. Na tekmi mešanih parov pa sva bila s Toro dolgo časa v igri za visoko uvrstitev, vendar je bilo na koncu preveč zgrešenih tarč in nisva mogla več nadoknaditi zaostanka. Kot vedno je bilo v Moskvi tudi izjemno vzdušje in odlično poskrbljeno za nas tekmovalce. Že na zaključnih tekmah v Oslu sem spet dobil nov zagon in veliko zadovoljstvo, zato mi je tudi sedaj po koncu sezone veliko lažje,” je po današnjih preizkušnjah v Moskvi povedal Fak.

STA


Najbolj brano