EP razreda optimist: prvakinja je Mara Turin

Konec tedna se je na evropskem prvenstvu jadralnega razreda optimist na Madžarskem izjemno zaključil za obalna jadralca Maro Turin in Roka Verderberja. Prva je postala prvakinja, drugi pa je osvojil srebro.

Mara Turin se je veselila drugega evropskega naslova
Mara Turin se je veselila drugega evropskega naslova 

BALATONFÖLDVAR > V tem kraju na madžarskem Blatnem jezeru se je z velikim primorskim uspehom končalo evropsko prvenstvo za dečke in deklice v razredu optimist. Mara Turin je po desetih plovih ubranila naslov evropske prvakinje, podprvak pa je po devetih plovih postal Rok Verderber.

Turinova v konkurenci 102 jadralk ni dopuščala dvomov. Po tem, ko je vodila ves čas tekmovanja, je dobila tudi zadnja dva plova. Srebrno odličje je osvojila Španka Aina Colom, bronasto pa Nizozemka Eefje Nissen.

Širšega vrha se je vse dni držala tudi Lara Poljšak, ki ji je na koncu na četrtem mestu le malo manjkalo do brona. Preostali dekleti, Lin Pletikos in Tjaša Milivojević, sta se zvrstili na 40. in 45. mestu.

V konkurenci 146 dečkov sta se Rok Verderber in Klemen Semelbauer ves čas prvenstva držala pri vrhu. Verderber je jadral bolj konstantno. Pred zadnjima plovoma je branil tretje mesto, a je nato napredoval do srebra. Evropski prvak je postal Poljak Tytus Butowski, bron pa je osvojil Italijan Luca Valentino. Semelbauer je tekmovanje končal na skupnem 12. mestu. Preostala slovenska jadralca, Staš Torej in Martin Peternelj, sta končala na 25. oziroma 30. mestu. IM


Najbolj brano