Dva dni pred rojstnim dnem stabilno, a kritično

Nekdanji svetovni prvak formule 1 Nemec Michael Schumacher je tri dni po nesreči na smučišču v francoskem Meribelu še vedno v kritičnem stanju, njegovo zdravstveno stanje pa ostaja stabilno.

Michael Schumacher
Michael Schumacher 

GRENOBLE > Njegova menedžerka Sabine Kehm je na novinarski konferenci pred bolnišnico v Grenoblu sporočila, da prek noči ni bilo sprememb.

“Michaelovo stanje je bilo ponoči stabilno. Ni bilo nobenih sprememb. To je sicer zaenkrat dobra novica, čeprav je potrebno poudariti, da je njegovo zdravstveno stanje še vedno kritično,” je dejala Kehmova in dodala, da so bili ožji družinski člani pri njem tudi ponoči.

Michael Schumacher, ki je osvojil rekordnih sedem naslovov svetovnega prvaka, bo v petek dopolnil 45 let. V nedeljo je smučal v Meribelu in med padcem v skalo priletel z glavo, ki so mu jo morali že dvakrat operirati, da so razbremenili pritisk na njegovo možgane, ves čas pa je v umetni komi.

Številni športniki, tako nekdanji kot še aktivni, ter športni funkcionarji so Schumacherju prek družabnih omrežij zaželi srečo in čim prejšnje okrevanje.

STA


Najbolj brano