Do brona le korak

Na včerajšnji četrti dirki svetovnega pokala v krosu za gorske kolesarke je v Nemčiji s četrtim mestom najboljšo uvrstitev letos dosegla Primorka Tanja Žakelj.

Tanja Žakelj si je četrto mesto privozila z drznimi spusti Foto: Grega Stopar
Tanja Žakelj si je četrto mesto privozila z drznimi spusti Foto: Grega Stopar

ALBSTADT >V tem nemškem mestu v bližini Stuttgarta je do nove zmage z veliko prednostjo prišla Francozinja Pauline Ferrand Prevot. Tekmice je zlomila že na prvem vzponu s časom 1:30,59. Tanja Žakelj je na četrtem mestu krepko prehitela dolgoletno reprezentančno tekmico, Škofjeločanko Blažo Klemenčič, ki je bila tokrat deveta.

Tanja Žakelj: “V zadnjem krogu ni bilo več rezerv, dala sem vse, kar sem imela v nogah, nisem se obremenjevala z ničemer več.”

Do drugega mesta je z zaostankom skoraj treh minut za zmagovalko prišla Norvežanka Gunn-Rita Dahle Flesjaa, tretja pa je bila Švicarka Jolanda Neff. Žakljeva je za njo zaostala le za deset sekund. Kolesarka iz Ledin nad Idrijo, sicer članica ekipe Unior Tools, je vse od starta vozila v skupini štirih tekmovalk, ki so se borile za tretje mesto. Kljub temu, da je za nekaj trenutkov izgubila stik z njimi, je v zadnjih dveh krogih ulovila priključek, v drugi polovici zadnjega kroga pa prikolesarila do četrtega mesta.

“Dirka mi je odlično uspela. Ustalila sem se med najboljšimi, nadaljevala pa sem v svojem ritmu. Videla sem, da so bile nekatere močnejše v klanec, jaz pa sem bila zelo hitra na spustih. V zadnjem krogu ni bilo več rezerv, dala sem vse, kar sem imela v nogah. Nisem se obremenjevala z ničemer več, zaradi napake tekmovalke se mi je tudi odprla pot do četrtega mesta. Z rezultatom sem izredno zadovoljna,” je na cilju povedala Žakljeva.

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Švicarka Neff s 650 točkami, pred Norvežanko Dahle Flesjaa (560) in včerajšnjo zmagovalko Prevotovo (500). Žakljeva je peta (458).

Sedaj se karavana gorskih kolesarjev seli v nemški St. Wendel, kjer bo že konec tedna prvi vrhunec sezone - evropsko prvenstvo.

STA, IM


Najbolj brano