Danes začetek paraolimpijskih iger v Sočiju

Z današnjim slavnostnim odprtjem v Sočiju se bo začel drugi del zimskega olimpijskega festivala v Rusiji. Najboljši športniki invalidi se bodo od 7. do 16. marca merili na zimskih paraolimpijskih igrah, slovenske barve bo zastopal alpski smučar Gal Jakič.

Najboljši športniki invalidi se bodo do 16. marca merili na zimskih paraolimpijskih igrah v Sočiju Foto: Samo Furlan
Najboljši športniki invalidi se bodo do 16. marca merili na zimskih paraolimpijskih igrah v Sočiju Foto: Samo Furlan

SOČI > Slovenska zasedba na igrah bo na istih prizoriščih, ki so pred tedni prinesla toliko uspehov slovenski olimpijski odpravi, tokrat precej skromnejša. Slovenija bo imela na zimskih igrah le enega aktivnega udeleženca, Gala Jakiča, ki bo tekmoval v alpskem smučanju z monoskijem.

Pričakovanja je edini slovenski udeleženec strnil v želje po preboju med deseterico, zadovoljen pa bi bil tudi z uvrstitvama v prvi petnajsterici. Nastopil bo v dveh disciplinah, v slalomu, ki bo na sporedu 13. marca, in veleslalomu 15. marca.

Za Jakiča bodo igre v Sočiju tretje v paraolimpijski karieri. Tekmovalni prvenec je doživel v Vancouvru 2010, leta 2006 pa je bil že na igrah v Torinu, a je ostal je brez aktivnega nastopa, dobil pa je priložnost kot predtekmovalec.

Na letošnjih igrah bo v devetih tekmovalnih dneh na voljo 72 kompletov medalj v različnih disciplinah in kategorijah v petih športnih panogah: alpskem smučanju, hokeju, biatlonu, smučarskem teku in curlingu na vozičkih. Nastopilo bo 575 športnikov iz 45 držav.

STA


Najbolj brano