Danes v Inssbrucku trije slovenski orli

Na današnji tretji tekmi novoletne turneje v smučarskih skokih, ki se bo začela s prvo serijo ob 13.45, bodo v Innsbrucku nastopili štirje slovenski tekmovalci. Najboljši Slovenec v četrtkovih kvalifikacijah je bil s šesto daljavo Peter Prevc, ki bo skakal v paru z Japoncem Reruhijem Šimicujem.

 Jaka Hvala je imel kot član elitne deseterice svetovnega pokala zagotovljen nastop na tretji tekmi novoletne turneje v smučarskih skokih  Foto: Stanko Gruden
Jaka Hvala je imel kot član elitne deseterice svetovnega pokala zagotovljen nastop na tretji tekmi novoletne turneje v smučarskih skokih  Foto: Stanko Gruden

INNSBRUCK> Kvalifikacije je sicer dobil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki se bo danes v prvi seriji na izpadanje pomeril z rojakom Davidom Unterbergerjem.

Na današnji tekmi, tretji tekmi turneje štirih skakalnic, bodo od Slovencev nastopili tudi Jaka Hvala, ki je imel kot član elitne deseterice svetovnega pokala nastop zagotovljen, Robert Kranjec in Matjaž Pungertar, brez tekme pa je od Slovencev ostal le debitant v svetovnem pokalu, Cene Prevc, ki je v kvalifikacijah zgolj za mesto zgrešil prvenec med skakalno elito.

Hvala se bo danes v prvi seriji pomeril s Čehom Lukašem Hlavo, Kranjec se bo pomeril z Avstrijcem Manuelom Fettnerjem, Pungertar pa z Avstrijcem Stefanom Kraftom.

STA


Najbolj brano